Ο Γιάννης είναι ένα νέο ευγενικό παιδί (γύρω στα 23-24), έχασε πρόσφατα τον πατέρα του, λατρεύει την μπάλα και παίζει σε σωματείο εδώ στο Δήμο. Για να τα βγάλει πέρα δουλεύει βοηθητική δουλειά στην εστίαση, έδωσε σε κάποια σχολή αλλά λόγω χαμηλής βάσης…..ίσως…… να ξαναδώσει του χρόνου.

Μου αρέσει να μιλάω με τον Γιάννη για πολλά γιατί είναι λίγο πιο μεγάλος από τον γιό μου, είχα μιλήσει με το Γιάννη και για τον εμβολιασμό στο παρελθόν.

Ο Γιάννης ψάχνετε, και κάποια πράγματα π.χ εμβόλιο κ.α, ας πούμε ότι τα έχει λίγο μπερδεμένα στο μυαλό του όπως ο κάθε νέος. Ο Γιάννης δεν είναι φανατικός αντιεμβολιαστής, είναι ένας νέος που έχει δεκάδες (λογικές για μένα) απορίες και επιφυλάξεις και δεν έχει πεισθεί ακόμα για να εμβολιασθεί. Εγώ από την άλλη και η οικογένεια μου και τα δυο παιδιά μου (φοιτητές) έχουμε εμβολιασθεί ήδη. Και πάντα του συνέστηνα να εμβολιασθεί και κείνος. 
Το προηγούμενο Σάββατο τον είδα και τον άκουσα προβληματισμένο λόγω της εξαγγελίας των νέων μέτρων για την εστίαση όπου εργάζεται, αφού πλέον προϋποθέτει ή εμβόλιο ή pcr test μετά τις 13 Σεπτεμβρίου. Ευκαιρία και τσουπ εγώ του θύμισα το εμβόλιο και ήταν η πρώτη φορά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμβολιασθεί.
Την Τετάρτη που τον είδα μόνος του μου ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο, στο ερώτημα μου πως και το αποφάσισε, μου απάντησε: Άσε και για να παίξω μπάλα στην ομάδα πλέον θέλουν ή εμβόλιο ή test. Και συμπλήρωσε τα τεστ κοστίζουν και δεν,,,,,,,,  και ομολόγησε ότι ίσως ήρθε η ώρα να εμβολιασθεί αφού κάποιος φίλος του διαγνώσθηκε θετικός και φοβήθηκε.
Χαμογέλασα και του είπα ότι χάρηκα για την απόφαση του.

Χτες το βράδυ είδα τον Γιάννη και μέσα στην τρελή χαρά μου ανακοίνωσε δεν θα κάνει το εμβόλιο. Στο ερώτημα μου πως και έτσι μου απάντησε: Ο Δήμαρχος πληρώνει και δίνει δωρεάν test στα σωματεία και ποδοσφαιριστές και συνέχισε, το μιλήσαμε με τα παιδιά στην ομάδα και γιατί λοιπόν να εμβολιασθούμε; Άσε που με το πιστοποιητικό του τεστ από την ομάδα θα δουλεύω και στο μπαρ. Αυτά λοιπόν ο Γιάννης με τους συμπαίκτες και φίλους και το εμβόλιο. Άρα δεν είναι μόνο ο Γιάννης που λέει όχι στο εμβόλιο γιατί ο δήμαρχος τους μοιράζει δωρεάν pcr τεστ μέσα από τα σωματεία…….

Πολλές φορές έχω μιλήσει για αλαζονεία, ανευθυνότητα, λαϊκισμό και τα καθρεφτάκια και χάντρες στους ιθαγενείς από την πλευρά της διοίκησης. Αλλά αυτό το νέο ψηφοθηρικό “δωράκι” της διοίκησης, πέρα ότι συνδυάζει όλα τα ανωτέρα με την μικροπολιτική, είναι και επικίνδυνο. 

Δεν θα μιλήσω για ισονομία ή προτεραιότητες ή για ένα σωρό άλλα.., αλλά η απόφαση εντυπωσιασμού του Φιλ. Αναστασιαδη που στερείτε λογικής (μόνο ψηφοθηρικής), είναι επικίνδυνη και αντιβαίνει της προσπάθειας του εμβολιασμού και το πνεύμα των μέτρων της κυβέρνησης.

Οι αθλητές σε αυτά τα σωματεία (ομαδικά) είναι νέοι, οι περισσότεροι προβληματισμένοι ανεμβολίαστοι, είναι η πιο κρίσιμη μάζα που πρέπει να πεισθεί να εμβολιασθεί.  Και έρχεται ο X-X-X Large με τα λεφτά του δήμου δήμαρχός Παγγαίου και έμμεσα τους περνάει το μήνυμα και τους λέει “Μάγκες μην εμβολιασθείτε” θα σας κάνω εγώ PCR τεστ και μάλιστα ΤΖΑΜΠΑ. 

Είπα δεν θα μιλήσω για ισονομία ή προτεραιότητες αλλά χιλιάδες Φοιτητές, άνθρωποι του μεροκάματου, επιχειρηματίες που ψυχορραγούν επαγγελματικά  κ.α  καλούνται να πληρώσουν τα 10 ή τα 20€ με το σκεπτικό ότι είναι ένα αντικίνητρο του να μένεις ανεμβολίαστος. Μέχρι και οι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές θα χάσουν τις δουλείες τους, και έρχεται μια κάστα ανθρώπων που αμφιβάλω αν καταλαβαίνουν το αρνητικό μέρος της απόφασης τους να φανούν μεγαλόψυχοι και κιμπάριδες και μοιράζουν test αντί να πείσουν μια κοινωνική ομάδα νέων που τέλος πάντων κάνουν ένα ΟΜΑΔΙΚΟ χόμπι τους να εμβολιασθούν. 

Η απόφαση σας στερείτε λογικής είναι ένα από τα πολλά καθρεφτάκια που κατά καιρούς μοιράζετε, είναι επικίνδυνη και επειδή ίσως κάποιοι άλλοι δήμοι να την επικαλεστούν και κάνουν το ίδιο, καλό θα είναι να την αποσύρετε γιατί οδηγεί σε λάθους δρόμους.  Ήδη κ Αναστασιάδη μέσω των social media αλλά και στην προσωπική  σελίδα σας  πέρα από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους την ίδια αντιμετώπιση ήδη ζητούν και οι άλλοι αθλητικοί σύλλογοι. Πιθανά σε λίγο θα ακολουθήσουν και δικαίως και άλλοι σύλλογοι και ομάδες π.χ Φιλαρμονικές, Πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α.

Ο σκοπός είναι ο εμβολιασμός και όχι τα test…..

Καταλαβαίνουμε ότι η διοίκηση αυτή έχει χτιστεί και ποντάρει πάντα στο άρτος και θεάματα  και για αυτό η άμεση εξαγγελία για επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών σωματείων, ελλείψει έργου και άλλων πολιτιστικών θεαμάτων, η διοίκηση τα χρειάζεται επειγόντως  να προσφέρουν θέαμα……. 

Αλήθεια δήμαρχε αν ο φίλος μου ο Γιάννης αρρωστήσει ποιος θα φέρει ευθύνη; Αφού με την απόφασή σας, τον βοηθήσατε να αλλάξει γνώμη και να μείνει ανεβολίαστος γιατί του έδωσες μέσω των τζάμπα τεστ, εύκολη λύση στο δίλλημα του.

Πάντως ήδη γονείς και άλλοι  (ακόμα και από τον χώρο του δημάρχου)  αντιδρούν σε αυτή την άστοχη απόφαση. Και θέτουν το ερώτημα πως θα πειστούν οι νέοι να εμβολιαστούν όταν οι διοίκηση βρήκε και τους έδωσε την εύκολη λύση διαφυγής. Και ήδη παράγοντες σωματείων και συνεργάτες του δημάρχου για να απαλύνουν τις αντιδράσεις και τις εντυπώσεις, άρχισαν να μιλούν για  “μία προσωρινή λύση”. 

Κύριοι η υγεία των παιδιών μας (και όχι μόνων), δεν είναι τα κολονάκια της Ελευθερούπολης…αυτά ήταν μια προσωρινή και αποτυχημένη λύση.   

Ανακαλέστε. 

Και κλείνω με ένα ερώτημα. Οι  επιχορηγήσεις κλπ προς Αθλητικά σωματεία και άλλα σωματεία περνούν μέσα από το δημοτικό συμβούλιο, αυτή η επιχορήγηση πέρασε και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο; Ποια είναι η θέση της αντιπολίτευσης;   

Ακολουθεί  η πλήρη ανάρτηση του Φιλ. Αναστασιάδη.

44
1
X
+
error: Content is protected !!