Επίτιμος δημότης Παγγαίου ο Χρήστος Ρέμμος

Χρήστος ΜποσμπότηςΜετά από πρόταση και εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου του Αντιδημάρχου Ελευθερούπολης Χρ. Μποσμπότη, το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου ομόφωνα αποφάσισε την ανακήρυξη σε σε επίτιμο δημότη του Δήμου Παγγαίου τον κ. Χρήστο Ρέμμο.

Ο κ. Χρήστος Ρέμμος  γεννήθηκε στις 2-5-1933 στην Βέροια από πατέρα Ηπειρώτη που καταγόταν από το Ιωαννίνων.

Δάσκαλος στο επάγγελμα πρωτοδιοριστικε το 1958 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης. Εν συνεχεία και για μια εικοσαετία διατέλεσε δάσκαλος στα δημοτικά σχολεία της Εξοχής , του Χορτοκοπιου καθώς και στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ελευθερούπολης  ,οπου υπηρέτησε και ως διευθυντής. Σαν αθλητής υπήρξε ποδοσφαιριστής της Βέροιας και του Ορφέα Ελευθερούπολης του οποίου εν συνεχεία υπήρξε έφορος και Πρόεδρος. Σαν αθλητής στίβου αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης. Η προσφορά του στον αθλητισμό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια μέσα από διάφορες διοικητικές θέσεις.

13474041_1196690710355392_576775791_n

Η προσφορά του σαν δασκάλου στην Ελευθερούπολη ήταν πραγματικά τεράστια.

1)      Δημιούργησε χορωδίες στο 1ο κα 2ο Δημοτικά σχολεία Ελευθερούπολης με συναυλίες στον κινηματογράφο  ‘ ΟΡΦΕΑΣ’ καθώς και συναυλία στον ραδιοφωνικό σταθμό Καβάλας , πράγμα πρωτοφανές για την δεκαετία του 1960.

2)      Έκδοση τετρασέλιδης μηνιαίας μαθητικής εφημερίδας με την ονομασία ‘ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ’.

13454139_1196690823688714_1469870975_n

3)       Προετοιμασία , οργάνωση και παρουσίαση από τα δημοτικά σχολεία της Ελευθερούπολης της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου.

4)      Οργάνωση αθλητικών αγώνων κλασσικού αθλητισμού μεταξύ όλων των δημοτικών σχολείων της Επαρχίας Παγγαίου.

5)      Οργάνωση μαθητικών γυμναστικών επιδείξεων.

6)      Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία (φροντιστήριο) στους μαθητές της ΣΤ τάξης για την επιτυχή εισαγωγή των μαθητών στο Γυμνάσιο. (Τότε υπήρχαν εισαγωγικές εξετάσεις για την φοίτηση  στο γυμνάσιο).

7)      Με τους μαθητές των σχολείων της Ελευθερούπολης προσέφερε κάθε χρόνο ,δώρα και σχολικά είδη ,σε μαθητές γειτονικών σχολείων , όπως τα σχολεία Μέλισσας, Χρυσοκαστρου, Αυλής, Κηπιων, Εξοχής.

8)      Φιλοξενία στις κατασκηνώσεις της Νέας Περαμου ,για 20 ήμερες και για 12 συνεχόμενα χρόνια, 50 Ελληνόπουλων από την Αλβανία. Εκτός της φιλοξενίας προσφερόταν στα Ελληνόπουλα δώρα, σχολικά είδη και είδη ένδυσης. Πραγματοποιούνταν επίσης εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς  χώρους με παράλληλη διδασκαλία της Ελληνικής ιστορίας.

Και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι πολύ μεγάλη.

Α)  Σαν αθλητής

1) Αγωνίστηκε σαν ποδοσφαιριστής με τα χρώματα της Βέροιας.

2) Υπήρξε αθλητής στίβου του Α.Σ. ΑΡΗΣ Θες/νικης.

3) Όταν διορίστηκε δάσκαλος στην Ελευθερούπολη μεταγράφηκε στον Μ.Γ.Σ. ΟΡΦΕΑΣ Ελευθερούπολης οπου τελείωσε και την αθλητική του καριέρα

Β) Σαν αθλητικός παράγοντας

1)Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του κεντρικού Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

2) Εξελέγη Πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Καβάλας.

3) Διετέλεσε επι μια 10ετια Γ.Γ. της τοπικής επιτροπής Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

4)  Διετέλεσε Πρόεδρος και Γ.Γ. της τοπικής επιτροπής Ποδοσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας.

5) Επι μια 20ετια διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γ.Γ. και κυρίως Έφορος Στίβου του Α.Ο.Καβαλας.

6) Διετέλεσε Πρόεδρος και Έφορος ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ. Ορφέας Ελευθερούπολης.

7) Σαν αρχηγός και συνοδός αθλητικών αποστολών στο εξωτερικό, συνόδευε την Ελληνική Εθνική Ομάδα Στίβου σε χώρες της Ευρώπης, Ασίας, Αφρικής.

8) Διετέλεσε Πρόεδρος η μέλος Οργανωτικών Επιτροπών Πανευρωπαϊκών Αγώνων Στίβου που έγιναν το 1982 στην Αθήνα, την Θες/νικη, Βαλκανικών και Πανελληνίων Αγώνων που έγιναν στην Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κατερίνη.

9)Υπήρξε ο Γ.Γ. της 3μελους Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας που επέλεξε και υπέδειξε τον κατάλληλο χώρο οπου κτίστηκε το υπάρχων Κλειστό Αθλητικό Κέντρο της Καλαμιτσας.

10) Υπήρξε ο Γ.Γ. της Δημοτικής Επιτροπής Ελευθερούπολης για την εξεύρεση του χώρου για την ανέγερση του ηδη υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου  καθώς και του ποδοσφαιρικού γηπέδου Ελευθερούπολης.

Τιμητικές διακρίσεις και απονομές.

1)Του απονεμήθηκε  το χρυσό μετάλλιο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για την προσφορά του στον αθλητισμό.

2) Δεύτερο χρυσό μετάλλιο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για την προσφορά του ως Κριτή αγώνων στίβου.

3)Τιμητική πλακέτα από την Γ. Γ. Αθλητισμού για την προσφορά του στον σχολικό και εξωσχολικό αθλητισμό της Ελλάδας.

4) τιμητική πλακέτα από τον Δήμο Δράμας

5) Χρυσό μετάλλιο από τον Δήμο Σερρών.

6)Τιμητική πλακέτα από την τοπική επιτροπή Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θες/νικης.

7) Τιμητική πλακέτα από τον Α.Σ. ‘ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ’

Για την πολύπλευρη εκπαιδευτική ,κοινωνική, πολιτιστική και αθλητική προσφορά του κ. Χρήστου Ρεμμου προτείνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο να τον τιμήσει με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη του Δήμου Παγγαίου.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,538 προβολές
X
+