Δελτίο Τύπου
Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε χθες τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο κατά τη θεσμική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις περιοχές του Νέστου και του Παγγαίου, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καβάλας κ.Αλέξη Πολίτη.
Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας, παρουσία και του Προέδρου της ΔΕΕΠ κ.Μπάμπη Δράκου και του Αντιπροέδρου κ.Ιορδάνη Παπαντίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας εθίγησαν ζητήματα που απασχολούν την Π.Ε. Καβάλας. Ειδική μνεία έγινε στα μέτρα υλοποίησης της αντιχαλαζικής προστασίας, ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και ζητήθηκε η ένταξη της Π.Ε. Καβάλας σε πιλοτικά ενεργητικά προγράμματα χαλαζοπροστασίας με μπαλόνια.
Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν την περιοχή του Δήμου Νέστου, όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, με θέμα συζήτησης τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων παρουσία του Δημάρχου κ.Σάββα Μιχαηλίδη, του Προέδρου ΤΟΕΒ Χρυσούπολης κ. Αθανάσιο Καβάζη, του Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου κ.Σάββα Αργυράκη, εκπροσώπων των συσκευαστηρίων, των Κτηνοτροφικών Συλλόγων, των μυδοκαλλιεργητών,της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και άλλων φορέων του Δήμου Νέστου.
Κατόπιν, μετέβησαν στην Ελευθερούπολη, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ.Φίλιππο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο ΤΟΕΒ Πιερίας-Κοιλάδας κ.Γεώργιο Μίχογλου, δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους της Επιτροπής Αγροτικού Τομέα του Δήμου Παγγαίου.
Σε αμφότερες τις συναντήσεις, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, τη νέα ΚΑΠ και τις νέες προκηρύξεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ συζήτησε τα προβλήματα των αγροτών, κτηνοτρόφων, μυδοκαλλιεργητών, καθώς και των ΤΟΕΒ. Ειδικότερα, παρουσίασε όλα τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση και αφορούν την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που οφείλεται στην αύξηση των τιμών του ρεύματος και του πετρελαίου.
Επιπλέον, μείζον ζήτημα συζήτησης αποτέλεσε η αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών των λοιπών, εντός από Victoria, ποικιλιών σταφυλιών, όπως η σουλτανίνα, Italia κλπ. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα, εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες μελέτες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Πασχαλίδης έχει υποβάλει επανειλημμένως το εν λόγω αίτημα, έχοντας, μάλιστα, ήδη προσκομίσει και αντίστοιχη μελέτη, από την οποία αποδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι αμπελοκαλλιεργητές μας, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία άλλη Υπηρεσία που να έχει προβεί σε καταγραφή των ζημιών.
Ο Υφυπουργός άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα που ετέθησαν και διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βρεθεί μια μόνιμη και αποτελεσματική λύση.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Θερμές ευχαριστίες προς τον Υφυπουργό για τη σημερινή του επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήσαμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος στην περιοχή της Καβάλας. Η παρουσία του Υφυπουργού στη περιοχή μας επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνησή μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Η συνεργασία μας είναι άψογη και διαρκής και στόχο έχει την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!