Δελτίο Τύπου
Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και την 1 η Τοπική Μονάδα Υγείας Καβάλας επισκέφτηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστα Μορφίδη.
Η κ. Ελευθεριάδου ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη και τον αν. διοικητή Αχιλλέα Γερόπουλο για τα προβλήματα του ιδρύματος και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης, καθώς και το βαθμό ετοιμότητας για ένα ενδεχόμενο νέο πανδημικό κύμα. Η βουλευτής διαπίστωσε ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν πραγματοποίησε καμία
μόνιμη πρόσληψη στο Νοσοκομείο Καβάλας. Μάλιστα, το πρόβλημα θα διογκωθεί διότι μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να αποχωρήσουν από το Νοσοκομείο περί τους 170 εργαζόμενους.
Όπως σημείωσε, το Υπουργείο Υγείας δεν τηρεί τον κανόνα 1 προς 1 που επανέφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα οι μέχρι τώρα προσλήψεις να γίνονται με δίχρονες συμβάσεις εργασίας.
Επίσης, παρατήρησε μία στασιμότητα στα έργα που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Υγείας, όπως για παράδειγμα η Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου (για την οποία έλαβε τη διαβεβαίωση του διοικητή ότι, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, θα προχωρήσει) καθώς και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο
ΚΥ Πρίνου.
Η βουλευτής αναφέρθηκε στη σημερινή ευχαριστήρια ανακοίνωση του διοικητή προς τους τρειςκυβερνητικούς βουλευτές, για τη συνέχιση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής του Νοσοκομείου, η οποία λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι είναι η Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία σχεδίασε το κλείσιμο 10 σχολών σε όλη την Ελλάδα και ότι οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέτρεψαν την αρχική απόφαση του Υπουργείου, η οποία, πάντως, παραμένει στην ατζέντα της κυβέρνησης.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την 1 η ΤΟΜΥ Καβάλας, μία τομή στο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η κ. Ελευθεριάδου εξήρε τη δουλειά των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν υπό την ιατρική τους επίβλεψη περί τους 4.000 δημότες Καβάλας, ανάμεσα τους 1.000 παιδιά. Σημείωσε τη σημασία ύπαρξης και λειτουργίας τέτοιων δομών, συμπληρώνοντας όμως ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου είναι, αν όχι εχθρική, σίγουρα αδιάφορη απέναντι στη σημασία της δωρεάν και καθολικής πρόσβασης στη δημόσια υγεία.

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!