1. Του Μακαρίου Λαζαρίδη, βουλευτού Καβάλας της Ν.Δ., κατοίκου Καβάλας, οδός Αγ. Νικολάου αρ. 3 και
  2. Της διαδικτυακής εφημερίδος Καβάλας με τον διακριτικό τίτλο “Καθημερινός Τύπος”, που εδρεύει στην Καβάλα, οδός Ελληνικής Δημοκρατίας 5.

 

Καβάλα, 16 Ιουλίου 2021

Mετά μεγάλης έκπληξης και θλίψης μου σε σημερινό δημοσίευμα της δευτέρας υμών ανερτήθη δημοσίευμα με τον τίτλο “Μ. Λαζαρίδης: Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας λέει μπούρδες!”, υπογεγραμμένο από φερόμενο συντάκτη σας ονόματι Κωνσταντίνο Κοϊβέρογλου και φέροντας φωτογραφία του πρώτου υμών.

Το εν λόγω δημοσίευμα συνεχίζει δε αυτολεξεί ως εξής:

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σχολιάζοντας την δήλωση του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρώην υπουργού υγείας, Παύλου Πολάκη, για την αδειοδότηση των εμβολίων που χρησιμοποιούνται κατά του κορονοϊού covid-19 και συγκεκριμένα ότι, τα εμβόλια βρίσκονται σε «πειραματικό στάδιο», είπε πως αυτοί που έχουν τέτοιες απόψεις λένε μπούρδες! Πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση, οφείλουμε να παρουσιάσουμε και την άποψη επιστημόνων, που κατέχουν το αντικείμενο των ιατρικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων. Μεταφέρουμε, αυτούσια, την δήλωση που έκανε, προσφάτως, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, η οποία ανέφερε: «Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται οι συμπολίτες μας για το εμβόλιο, έχει πάρει μία έγκριση για επείγουσα χρήση, ήδη έχει καταθέσει τα αποτελέσματα των μελετών, για να πάρει την κανονική άδεια χρήσης. Αυτά όλα, έχουν απαντηθεί από τους ερευνητές και από όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται και είναι μέσα στις αρμόδιες Αρχές και άλλωστε, μετά από τόσους μήνες, βλέπουμε ότι οι παρενέργειες είναι ελάχιστες».

Ο Π. Πολάκης, εκτός από βουλευτής, είναι γιατρός. Η Αν. Αντωνίου δεν είναι πολιτικός, αλλά είναι γιατρός. Ο Π. Πολάκης, σύμφωνα με τον Μ. Λαζαρίδη, λέει «μπούρδες». Λέει «μπούρδες» και η πρόεδρος ενός επιστημονικού συλλόγου;…».

ΕΠΕΙΔΗ το εν λόγω δημοσίευμα προσβάλλει βάναυσα αφενός την τιμή, την υπόληψή μου ως αυθύπαρκτης προσωπικότητος, αφετέρου δε προσβάλλει χυδαία όχι μόνο εμέ ως ιατρό και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, ήτοι έναν επιστημονικό σύλλογο – νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ανεγνωρισμένου κύρους κι ευθύνης και μαχόμενου καθημερινά με επιστημονική υπευθυνότητα και σοβαρότητα κατά της πανδημίας, δεδομένου μάλιστα και του παρεμφερούς τίτλου του, που στρέφεται ευθέως κατ’ εμού.

ΕΠΕΙΔΗ λαμβανομένης υπ’ όψιν και της εξαιρετικά σοβαρότατης επιδημιολογικής κατάστασης του πλανήτη και της σαφούς παραπληροφόρησης του αναγνωστικού κοινού, δεν είναι δυνατόν να καθίστανται ανεκτές τέτοιες δηλώσεις και δημοσιεύματα.

Για τους λόγους αυτούς

Κι επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου και δη της καταθέσεως εναντίον υμών σχετικής εγκλήσεως ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών και σχετικής αγωγής αποζημίωσεως ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών

Σας καλώ

Όπως ΑΜΕΣΑ ανακαλέσετε εγγράφως και μετά σχετικού δημοσιεύματος της δευτέρας υμών τους ως άνω βαρύτατους κατ’ εμού χαρακτηρισμούς και όπως πάψετε την παραπληροφόρηση του αναγνωστικού κοινού, αποκαθιστώντας την αλήθεια και την τιμή μου ως ιατρού και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς τους οποίους αυτή απευθύνεται και κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στις οικείες εκθέσεις επιδόσεως αυτού.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΠΗΓΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

4
2
X
+
error: Content is protected !!