Στο Ν. Καβάλας υπήρχε γνωστό ένα μόνο κρούσμα η 55χρόνη, η ιχνηλάτηση του κρούσματος έφερε στην επιφάνεια άλλα δύο κρούσματα στο περιβάλλον της . Αυτό δείχνει πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός.
Το πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ο ιός αυτός , το ανέλυσε ο διευθυντής του Παγκοσμίου οργανισμού προχτές 23 Μαρτίου και είπε συγκεκριμένα: Χρειάστηκαν 67 μέρες για τα πρώτα 100.000 κρούσματα, χρειάστηκαν 11 μόνο μέρες για τα 100.000 επόμενα κρούσματα και μόλις τις 4 τελευταίες μόνο μέρες για τα επόμενα 100.000 κρούσματα…. Αυτά τα είπε προχτές 23 Μαρτίου σήμερα 25 Μαρτίου τα κρούσματα είναι πάνω από 455.000 κρούσματα.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου οργανισμού Υγείας ανέδειξε την αναγκαιότητα των τεστ λέγοντας ότι Το μένουμε σπίτι ή απομόνωση (απαγόρευση κυκλοφορίας) είναι αναγκαία και την ονόμασε την καλλίτερη ΆΜΥΝΑ…. Αλλά είπε δεν κερδίζεις μόνο με άμυνα, χρειάζεται και επίθεση για να κερδίσεις και η επίθεση επανέλαβε για πολλοστή φορά την πάγια θέση του Π.Ο.Υ. είναι τα τέστ. Κάντε τεστ επανέλαβε γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τους φορείς και να τους απομονώνουμε από τους άλλους αλλιώς ο ιός θα εξαπλώνεται συνεχώς και αν απομονώνουμε φορείς μαζί με υγιείς δεν κάνουμε τίποτα. Επίσης είπε ότι η μάχη είναι διεθνής και κοινή και δεν ενθαρρύνει μεμονωμένες χώρες να προχωρούν σε βεβιασμένες και θεραπείες απελπισίας, θέμα που θα θέσει στο G20.

Δυστυχώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις εδώ στην Καβάλα το ανησυχητικό ερώτημα είναι αν από το ένα γνωστό κρούσμα φτάσαμε τα 3 πόσα είναι τα άγνωστα;

Δείτε μέρος των δηλώσεων του διευθυντή του Π.Ο.Υ. (Λόγω του “ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ” δεν έχω την δυνατότητα (εργαλεία) υποτιτλισμού.

Οι αριθμοί της ημέρας 78 νέα κρούσματα, 821 συνολικά και 22 οι νεκροί. 18 άντρες 4 γυναίκες. Επίσης από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα μέχρι και την 7η Απριλίου κηρύσσεται σε έκτακτη κατάσταση η περιοχή της κοινότητας Εχίνου της δημοτικής ενότητας Μύκης στην Ξάνθη. Επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης» μετά τον θάνατο 77χρόνουκαι ότι βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό εννέα άτομα τις τελευταίες έξι ημέρες στην περιοχή.

0
0
X
+
error: Content is protected !!