Εν όψει πανσελήνου και συναυλιών.

imagesΤο έργο ΕΣΠΑ 2007-2013 «Στερέωση-Αποκατάσταση Οχύρωσης Ανακτορούπολης» στη Νέα Πέραμο του Ν. Καβάλας ξεκίνησε την άνοιξη του 2011 με φορέα υλοποίησης τη 12η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (νυν Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου), με προϊσταμένη τη Σταυρούλα Δαδάκη και επιβλέποντες τον αρχαιολόγο Αναστάσιο Ουλκέρογλου και τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τσάτσο και το έργο ολοκληρώθηκε το 2016.
 

Ειδησιογραφία Παγγαίου

Μετά την απόφαση του Δήμου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων για την Πανσέληνο Αυγούστου ο Δήμαρχος Παγγαίου βρέθηκε με την έφορο Αρχαιοτήτων Καβάλας και Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη και τον Σαράντη Μητζηνίκα για να συζητήσουν τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο αρχαιολογικό Χώρο.
Ο Αντιδήμαρχος Χρ. Μποσμπότης εμπνευστής και ο άνθρωπός που επιφορτίσθηκε με την ευθύνη για την υλοποίηση των έργων αλλά και DSC_5049των εκδηλώσεων μας είχε πει πρόσφατα: Για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις στον χώρο αλλά θα πρέπει να είναι ήπιες και προσεγμένες με σεβασμό για τον χώρο.
Πολλά είναι αυτά που πρέπει να προβλέψουμε για το εγχείρημα που θα κρίνει εκ του αποτελέσματος την καθιέρωση κάθε χρόνο Αυγουστιάτικων εκδηλώσεων κάτι δηλαδή σαν φεστιβάλ σε αυτόν το χώρο..
Αυτός ο θαυμάσιος χώρος για να γίνει και χώρος εκδηλώσεων χρειάζεται σκληρή δουλειά, και πράγματι εδώ και δύο βδομάδες τα συνεργεία του Δήμου εν μέσω καλοκαιριού, εποχής με πολλά έργα σε εξέλιξη, με πολλές άλλες εκδηλώσεις έπρεπε να μεριμνήσουν για πολλά ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στην Ανακτορούπολη της Ν. Περάμου.
Μερικά από αυτά είναι: Η διαμόρφωση χώρου υποδοχής και η είσοδος στις συναυλίες θα γίνετε από τις εισόδους από την μεριά της παραλίας των ΚΑΑΥ Περάμου, Διαμόρφωση εισόδου με σκαλοπάτια, Κατασκευή Δρόμου εντός Ανακτορούπολης,
13962616_1238297529528043_8958399889882157124_nΔιαμόρφωση Δρόμου για την μεταφορά μηχανημάτων Ήχου και φωτισμού, την διαμόρφωση χώρου εκδήλωσης, έπρεπε να προβλέψουμε για ρεύμα ισχύος γαι τις ανάγκες των συναυλιών, για τον σωστό φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, μέτρα πυρόσβεσης, ο χώρος έπρεπε να καθαριστεί από χόρτα, να διαμορφωθούν κάποια επίπεδα για καλλίτερη οπτική επαφή με την σκηνή, πολλές εργασίες και εκτός Ανακτορούπολης ενόψει εκδηλώσεων Πανσελήνου Αυγούστου όπως διαμόρφωση και καθαρισμός εξωτερικού χώρου περιμετρικά του κάστρου, Διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ και πολλά άλλα.
Όλα αυτά έγιναν με την συνεργασία του Δ. Κουτούλα προέδρου της Μονομετοχικής ΑΕ του Δήμου που χρηματοδοτεί την συγκεκριμένη προσπάθεια, με την συμβολή του τοπικού Αντιδήμαρχου Π. Γρηγοριάδη, του προέδρου του τοπικού της Ν.Περάμου Μάκη Ζουμπλιού, τους ανθρώπους και εργάτες του Δήμου, με την άψογη συνεργασία με τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου και ειδικότερα του Σαράντη Μητζηνίκα.
Τώρα μένει να ολοκληρώσουμε το σημείο που θα γίνουν οι συναυλίες, οι καρέκλες να μπουν στις θέσεις τους, ο φωτισμός, ο ήχος και ότι άλλο είναι αναγκαίο για την άνετη παρουσία των καλλιτεχνών στο χώρο.
MIIXmaster

main1

Όλα δείχνουν έτοιμα και ελπίζουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια με την παρουσία του ώστε αυτές οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός. Σας περιμένουμε όλους.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
2,979 προβολές
X
+