Ήταν Μάρτιος του 2020 όταν κλήθηκαν οι Ένοπλες δυνάμεις, τα Σ.Α. η Εθνοφρουρά της Ελλάδας στον Έβρο γιατί υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Κυριολεκτικά και ουσιαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους έστειλε χωρίς τα βασικά: τρόφιμα, νερό, εξοπλισμό, ρουχισμό, άρβυλα μέχρι και όπλα. Βέβαια τους έστειλαν μόνο με το ηθικό ακμαιότατον όπως έγραψε ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης…..

Τότε οι πολιτεία και οι Ένοπλες δυνάμεις & τα Σώματα Ασφαλείας απευθύνθηκαν στον “πατριωτισμό” μας για την αντιμετώπιση των τότε προβλημάτων.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:

Ν. Πέραμος

Στη δε Καβάλα:

Αλλά τα χειρότερα ήρθαν αργότερα όταν:

Περισσότερα σχετικά ΕΔΩ

Βέβαια η ανταπόκριση των απλών πολιτών και επιχειρήσεων(επαγγελματιών) ήταν όπως πάντα άμεση και συλλέχτηκαν και εστάλησαν πολλά είδη τότε στον Έβρο για την συνδρομή και την λύση των μεγάλων προβλημάτων και αναγκών των Ελληνικών Δυνάμεων. Πάλι κλήθηκε ο “πατριωτισμός” των πολιτών να λύσει την ανεπάρκεια της Ελληνικής κυβέρνησης.

Για το Ελληνικό Στρατό έρανοι, για τον Ελληνικό Λαό επιδόματα και για την Ουκρανία άμεσα (και μέχρι τώρα) 27.000.000€ σε όπλα και υπόσχονται cash…. για ανοικοδόμηση της Ουκρανίας…..

Χτες λοιπόν διαβάσαμε στον ΞΕΝΟ και Ελληνικό τύπο ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη και 8η παγκοσμίως με την μεγαλύτερη αποστολή όπλων στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ και μάλιστα αξίας 260.000.000$ διαβάστε ΕΔΩ

Και να λοιπόν στην Ψωροκώσταινα του Κυριάκου Μητσοτάκη που 30.000 έχασαν την ζωή τους από COVID (και όχι μόνο) οι περισσότεροι εκτός ΜΕΘ λόγω μη ύπαρξης τους (απόφαση αρίστων) και βέβαια της απαξίωσης του Ε.Σ.Υ., των επιδομάτων, της απάτης της ρήτρα του ρεύματος, της απάτης της βενζίνης και των καυσίμων, της ακρίβειας , ενός εκπαιδευτικού συστήματος που καταρρέει και και και γενικά μιας χώρας που μέρα μέρα καταρρέει. Και σε μια χώρα που καταφεύγει και στηρίζεται σε εράνους και συλλογή αγαθών από τους πολίτες και επιχειρήσεις για να λύσει τα προβλήματα σε ώρα κρίσης των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων, Σωμάτων ασφαλείας , ακόμα και των νοσοκομείων (θυμάστε; την έκκληση Κλειτσιώτη και του Ιατρικού συλλόγου Καβάλας επί κορονοϊού για ενίσχυση με ειδικό εξοπλισμό του νοσοκομείου Καβάλας. Μέχρι και γάντια δεν είχαν οι νοσηλευτές και ο δήμος Παγγαίου του έστελνε θυμάστε; Ή μήπως θυμάστε ότι τα παιδιά σας τον χειμώνα τουρτουρίζοουν στις λυώμενες τάξεις των σχολείων του Παγγαίου και όχι μόνον.

Ε΄ σε αυτή την Χώρα που μας πληγώνει κάθε μέρα, οι άριστοι με fast track διαδικασίες ή δημοκρατικές διαδικασίες (κανένας δεν ρωτήθηκε στην Βουλή) βρήκε και έστειλε στη Ουκρανικό στρατό 27.000.000€ σε οπλισμό. Και τα ερωτήματα είναι μας περίσσευαν αυτά τα οπλικά συστήματα και πόσο θα μας κοστίσει η αντικατάστασή αυτών; Άρα το κόστος του ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ της κυβέρνησης θα ξεπεράσει και θα κοστίσει υπερπολλαπλάσια στον Ελληνικό Λαό, σε ένα λαό που EUROSTAT επισημάνει ότι τα 2-3 των πολιτών οριακά επιβιώνει.

Je sui Ουκρανία αλλά όλες τις άλλες Εθνικότητες τις διώχνουμε, τους χτίζουμε τοίχους (μάλιστα με υπερηφάνεια) , του αφήνουμε να πνιγούν (για να μην πω τους πνίγουμε) στο Αιγαίο και Μεσόγειο. Και τους “φιλοξενούμε” σαν ζώa στα camp. Μέχρι και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ μας έχει γίνει κατευθυνόμενος και επιλεκτικός……

Je sui Ουκρανία

0
0
X
+
error: Content is protected !!