Ενημερωτική συνάντηση για τις Πολεοδομικές άδειες στο Δήμο Παγγαίου

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο Παγγαίου σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών που είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης πρόσφατα.
Στη συνάντηση που παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Α.Μ.Θ Δημήτρης Κυριαζίδης, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καρανταγλής, πολιτικοί μηχανικοί και εκπρόσωποι του κατασκευαστικού χώρου.
Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους για την απόφαση και τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Πολεοδομία να αναλάβει την έκδοση Πολεοδομικών αδειών. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι το γεγονός αυτή την στιγμή στην Πολεοδομία Καβάλας λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού εκκρεμούν μόνο για τον Δήμο Παγγαίου πάνω από 85 αιτήσεις νέων αδειών που μεταφράζονται σε επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα πολλών εκατομμυρίων με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας και σε πολλές περιπτώσεις μεγάλος αριθμών τουριστικών κλινών.
Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε υπάρχουν αιτήσεις που “λιμνάζουν” πάνω από 12 μήνες μάλιστα κάποιος από τους παρευρισκόμενους κατασκευαστής χαριτολογώντας είπε ότι δική του αίτηση κατέχει το ρεκόρ με 18 μήνες.
Ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους την στήριξη του εγχειρήματος, την κατανόηση τους και ότι ελπίζει σε μια αγαστή συνεργασία, όσο για χρονοδιάγραμμα όταν ερωτήθηκε ζήτησε υπομονή και όλα έχουν να κάνουν με την έκδοση του Φ.Ε.Κ. Και για μια φορά ακόμα ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Α.Μ.Θ Δημήτρης Κυριαζίδης συνεχάρη τον Φιλ. Αναστασιάδη για την όπως αποκάλεσε “γενναία” απόφαση του Δήμου Παγγαίου που όχι μόνο θα είναι θετική για τον Δήμο αλλά και ότι η ενέργεια αυτή θα έχει μεγάλη συμβολή στην αποσυμφόρηση της Πολεοδομίας Καβάλας και είπε μακάρι και άλλοι Δήμοι του Νομού να ακολουθήσουν τα βήματα του Δ. Παγγαίου ώστε όλα πλέον να γίνονται πιο γρήγορα.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και όσοι από τους Μηχανικούς και κατασκευαστές πήραν τον λόγο και αφού δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κίνηση του Δήμου να αναλάβει την έκδοση αδειών, δήλωσαν αρωγοί στην προσπάθεια και μετά κατέκλυσαν τον Φιλ. Αναστασιάδη και Γ. Καρανταγλή με πολλές ερωτήσεις π.χ. όπως τι θα γίνει με τις υπάρχουσες αιτήσεις και φακέλους που υπάρχουν ήδη στη Καβάλα, αν πρέπει και πότε να αρχίσουν να καταθέτουν τις νέες αιτήσεις στην Πολεοδομία Δ. Παγγαίου και ένα σωρό ερωτήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα. Σε πολλές από αυτές και οι δύο ερωτηθέντες απάντησαν αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε ο Φιλ. Αναστασιάδης η απόφαση είναι πολύ πρόσφατη και παρόλο έχει ωριμάσει σε κάποια διαδικαστικά θέματα επειδή υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι (Πολεοδομία, Δήμος Καβάλας κλπ) κάποια πράγματα είναι σε εξέλιξη και προχωρούν με σταθερά και γοργά βήματα.

Γεωθερμικό Πεδίο

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου που πέρα από την αγροτική ανάπτυξη (Θερμοκήπια κλπ) θα είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες Ανάπτυξης της περιοχής αφού θα προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας και όπως τόνισε πέρα από τα άλλα πλεονεκτήματα (τηλεθέρμανση κ.λ.π) η τουριστική ανάπτυξη θα είναι μεγάλη αφού η ποιότητα του Νερού έχει τα ίδια Ιαματικά χαρακτηριστικά με τα νερά των Λουτρών Ελευθερών. Και όπως είπε ήδη σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Παγγαίου κατάφερε την παραχώρηση και την χρήση του Γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου στην ΔΕΥΑ Παγγαιου.

Ο Φίλιππος Αναστασιάδης ανανέωσε το ραντεβού με τους ανθρώπους του κατασκευαστικού χώρου για τις εξελίξεις των αδειοδοτήσεων σύντομα μετά την επιστροφή από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες (9-12 Οκτωβρίου) που στα πλαίσια της εκδήλωσης της commision (open days) θα συζητηθεί το Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
2,825 προβολές
X
+