Το φράγμα των 200.000 κρουσμάτων ξεπέρασε σήμερα η Ελλάδα αφού με τα  2.215 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τα Ε.Ο.ΔΥ. το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα έφτασαν τα 201.677. Προβληματισμός για την ραγδαία αύξηση του εβδομαδιαίου Μ.Ο. κρουσμάτων που εξοκτεύθηκε στα 1.939 από (1.546 πρ. εβδ) πλησιάζοντας Μ.Ο εβδομαδιαίων κρουσμάτων Νοεμβρίου. 

Ανησυχητική αύξηση και του αριθμού των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 451 προκαλώντας έμφραγμα στα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τελευταία φορά που είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων ήταν τον Δεκέμβριο του 2020.

Όσο για τις απώλειες το τελευταίο 24ωρο 32 συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με το σύνολο να φτάνει τους 6.664 θανάτους.

Καβάλα – Παγγαίο 

Σήμερα στην ενημέρωση του ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι η π.ε. Καβάλας συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο. Και όπως είπε χαρακτηριστικά: Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς και πλησιάζει σε  σημείο συναγερμού.  Για αυτό εφιστούμε την προσοχή και απευθύνουμε έκκληση για την τήρηση των μέτρων.

Στο νοσοκομείο Καβάλας 24 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Κορονοϊού και 2 άτομα νοσηλεύονται στην μονάδα ΜΕΘ. 
Στη Καβάλα η χαλαρότητα και αισιοδοξία στις δηλώσεις (λόγω εμβολιασμών) των προηγουμένων ημερών από τους υπεύθυνους σιγά σίγα μετριάζεται και η πραγματικότητα των νέων κρουσμάτων και η όχι τόσο καλή πλέον εικόνα των εμβολιασμών στην περιοχή μας προβληματίζουν.

Στον Δήμο Παγγαίου που πλέον και πάλι τα στόματα σιωπούν δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα με αύξηση κρουσμάτων. Ιδιαίτερα στην περιοχή Ελευθερούπολης.

Χτες και σήμερα πραγματοποιήθηκαν και τα επαναληπτικά μοριακά τεστ στους εργαζόμενους σε υποκατάστημα τραπέζης της Ελευθερούπολης που εδώ και μέρες λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας από την Καβάλα αφού μετά την εκδήλωση κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων, τέθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι σε κατ΄οίκον καραντίνα. Βάση των αποτελεσμάτων αυτών των μοριακών τεστ θα αποφασισθεί ποιοι και πόσοι θα επανέλθουν στα καθήκοντα τους την επόμενη εβδομάδα.
Κρούσματα μας αναφέρθηκαν και από τα περίχωρα της Ελευθερούπολης όπως μετά τα 4 κρούσματα ηλικιωμένων από τη Δ.Ε. Ελευθερών που βρέθηκαν στο τεστ του ΕΟΔΥ γίνεται λόγος και για άλλα κρούσματα στην περιοχή.

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας  ανά εβδομάδα.

Ημ/νια Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Σύνολο
1-7Μαρτίου 5 13 18 7 20     63
8-14Μαρτίου                
15-21Μαρτίου                
22-28Μαρτίου                
29-31Μαρτίου                
ΣΥΝΟΛΟ               63
8
4
X
+
error: Content is protected !!