Ο Ε.Ο.Δ.Υ σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου ανακοίνωσε

Το θλιβερό αρνητικό ρεκόρ των 672 Διασωληνωμένων.
Νέες Απώλειες: 60 με το σύνολο να φτάνει τους 7.421 Θανάτους.
Nέα κρούσματα: 2.535 Σύνολο κρουσμάτων:235.611
Τα PCR τεστ σήμερα μόνο 17.681.

Για «απελπιστική κατάσταση» στα δημόσια νοσοκομεία καθώς επελαύνει το τρίτο κύμα κοροναϊού, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, καλώντας σε επίταξη – επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα -σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
«Είναι ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ. Είναι όλες γεμάτες και δεν επαρκούν» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα:
Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: Γεμάτη η ΜΕΘ
Νοσοκομείο Αγία Όλγα: Γεμάτη η ΜΕΘ.
ΚΑΤ: Μία κλίνη διαθέσιμη
Νοσοκομείο Γεννηματάς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ερυθρός: Γεμάτη
Νοσοκομείο Νίμιτς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ελπίς: Γεμάτη
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Δύο κλίνες κενές
Νοσοκομείο Σωτηρία: Δύο κλίνες κενές
Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Γεμάτη
Νοσοκομείο Τζάνειο: Γεμάτη
Νοσοκομείο Αττικό: Γεμάτη
Θριάσιο Νοσοκομείο: Γεμάτη
«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν πάνω από 50 διασωληνωμένοι στη λίστα. Ποιος να προτοεξυπηρετηθεί;» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι «δεν επιτρέπεται νοσοκομείο όπως της Νίκαιας με 160 ασθενείς κορωνοϊού να μην διαθέτει ούτε μία κλίνη ΜΕΘ Covid».
Ο ίδιο αναφέρει πως στο Αλεξάνδρας γέμισε η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία με διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού και περιμένουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει, ενώ στο Σισμανόγλειο «οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν, όσοι τα καταφέρουν, τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ».
«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας στην Αττική, 800 χιλιόμετρα μακριά, για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο κ Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα. Να επιστρατεύσει υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Καβάλα

Ο Ε.Ο.Δ.Υ ανακοίνωσε 24 κρούσματα για την π.ε. Καβάλας και 0 για την Θάσο. Ο καταμερισμός της προσέλευσης των κρουσμάτων άγνωστός. Από το νοσοκομείο Καβάλας αλλά και από τις αρχές επικρατεί απόλυτη σιωπή. 

25 νοσηλεύονται στη covid κλινική στο Ν. Καβάλας και 3 στην Μ.Ε.Θ- COVID.

Ο κ. Κλειτσιώτης δήλωσε ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας, δεν επιτρέπει στην παρούσα φάση την επαναλειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, αλλά και των χειρουργείων. «Δυστυχώς, μόνο τα επείγοντα περιστατικά είναι αυτά που εξυπηρετούνται, καθώς δεν είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εξωτερικά ιατρεία και να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες  δήλωσε ο διοικητής του Γ.Ν. Καβάλας, που όπως φαίνεται είναι stand by όπως πολλά άλλα νοσοκομεία στην Α.Μ.Θ . για μεταφορά και εισαγωγή από άλλες περιοχές ασθενών covid.

Μέχρι και την Πέμπτη (18/3) στην Π.Ε. Καβάλας είχαν εμβολιαστεί 13.943 άτομα, εκ των οποίων οι 8.964 έκαναν την 1η δόση του εμβολίου, ενώ οι 4.979 έκαναν και τη 2η δόση.

Στο Δ. Παγγαίου ουδέν σχόλιο, ο κορονοϊός σε δεύτερη μοίρα αφού η διοίκηση και η αντιπολίτευση ασχολούνται με την μακέτα και  τα 7 δεντράκια της ανάπλασης  της πιάτσας Τaxi στην Ελευθερούπολη, παρόλα αυτά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 09:30 με 14:30,  θα πραγματοποιεί Rapid Tests για Covid 19, στο ΚΑΠΗ Ελευθερούπολης. 

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας  ανά εβδομάδα.

Ημ/νια Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Σύνολο
1-7Μαρτίου 5 13 18 7 20 17 6 86
8-14Μαρτίου 19 21 28 23 23 20 138
15-21Μαρτίου 9 15 22 17 11 24   98
22-28Μαρτίου                
29-31Μαρτίου                
ΣΥΝΟΛΟ               322
8
5
X
+
error: Content is protected !!