Ο Ε.Ο.Δ.Υ σήμερα Τετάρτη 3/3 ανακοίνωσε 2702 νέα κρούσματα, 40 νέους θανάτους και οι διασωληνωμένοι είναι 431 . Το σύνολο των κρουσμάτων έφτασε τα 197.279 και το σύνολο των θανάτων στους 6.597.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής:

Η Ελλάδα χωρίζεται πλέον σε δύο βαθμίδες. Βαθύ κόκκινο  κόκκινο 

Οι περιοχές που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι οι εξής: Αττική , Αρκαδία, Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα (από το Σάββατο), Λευκάδα (εκτός Μεγανησίου), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός Σκύρου), Δήμος Καλυμνίων.

Σχολεία – Lockdown: Νέα έκτακτα μέτρα θα ισχύουν από αύριοΠέμπτη 4 Μαρτίου, σε πολλές περιοχές της χώρας που εντάσσονται στις πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Στις συγκεκριμένες περιοχές δεν θα λειτουργούν διά ζώσης τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκτός αυτών της Ειδικής Αγωγής που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Όλη η υπόλοιπη χώρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) (περιλαμβανομένου και του Ν. Καβάλας), γεγονός που σημαίνει ότι αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία μόνο των Λυκείων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας διαμορφώνεται ως εξής: Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών.

Επίσης από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 6 το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί θα ισχύουν τα εξής: 

Κωδικός 2: Θα χρησιμοποιείται για μετάβαση σε σούπερ μάρκετ  και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης εντός του δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Κωδικός 3: Η ίδια χιλιομετρική απόσταση θα ισχύει και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες.

Κωδικός 4: Για τον κωδικό που χρησιμοποιείται για παροχή βοήθειας σε άλλο άτομο τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν από αύριο περισσότερες πληροφορίες και έγγραφα για το συγκεκριμένο λόγο της μετάβασης.

Κωδικός 6: Θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση που θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και όχι με οποιοδήποτε όχημα, ενώ δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Τα κρούσματα στην Καβάλα σήμερα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ είναι 18 και στη Θάσο 3.  Όπου Θάσος εδώ και μια βδομάδα δείχνει σταθερή μείωση.

Μηνιαία στατιστικά Π.Ε. Καβάλας  ανά εβδομάδα.

Ημ/νια Δευτ. Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Σύνολο
1-7Μαρτίου 5 13 18         36
8-14Μαρτίου                
15-21Μαρτίου                
22-28Μαρτίου                
29-31Μαρτίου                
ΣΥΝΟΛΟ               36
10
2
X
+
error: Content is protected !!