Σήμερα νέο “ρεκόρ” 790 διασωληνωμένων, οι θάνατοι  που ανακοινώθηκαν 78 με το σύνολο να φτάνει στις 8.758 απώλειες. Επίσης ανακοινώθηκαν 2.747 κρούσματα  ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 290.964.

Στη π.ε. Καβάλας ανακοινώθηκαν 24 κρούσματα και στη Θάσο 1 κρούσμα.

Στη Νικήσιανη που συνεχίζει (όπως και όλη γύρω περιοχή) να έχει αύξηση κρουσμάτων σήμερα έγιναν γνωστά τρία ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Το ένα κρούσμα αφορά άτομο νεαρής ηλικίας γύρω στα 25 με μεγάλη κοινωνική δράση.
Τα άλλα δύο αφορούν ένα ανδρόγυνο στη Νικήσιανη.

Επίσης μας αναφέρθηκαν και δύο κρούσματα στην Ελευθερούπολη και περιμένουμε επιβεβαίωση για αυτά τα δύο.

Στο νοσοκομείο Καβάλας λόγω αύξησης των κρουσμάτων άνοιξε και δεύτερη κορονοκλινική αφού η κορονοκλινική που λειτουργεί στον 5 όροφο έφτασε στο όριο της, δηλαδή τους 25 ασθενείς. Με αποτέλεσμα να ανοίξει και δεύτερη κορονοκλινική στον τρίτο όροφο που ήδη νοσηλεύονται 18 κρούσματα. Επίσης στην Μ.Ε.Θ. νοσηλεύονται 3 ασθενείς. Πάντως όπως δήλωσε ο κ Κροκίδης το νοσοκομείο είναι σε ετοιμότητα σε επίπεδο ΜΕΘ να φιλοξενήσει διασωληνωμένους από την Θεσσαλονίκη ή Σέρρες.  Από την άλλη μεριά ο διευθυντής της Παθολογικής του Γ. Ν. Καβάλας και της Κλινικής Covid Ξενοφών Κροκίδης δεν έκρυψε ότι προβληματίζει και θορυβεί το γεγονός ότι η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως ξεκινάνε τα Λύκεια, εν μέσω διαφωνιών για την ορθότητα της απόφασης και το ένα τρίτο της επιτροπής ήταν αρνητικής άποψης. Μέσα σ’ αυτούς και ο κ. Τσιόδρας. Ξεκινάνε και τα self test για τα οποία εκφράζονται προβληματισμοί για την χρηστικότητα και την ορθότητα τους.
Στη Καβάλα ισχύει “αναστολή εξόδου” των προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στη Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» λόγω των κρουσμάτων 47 κορονοϊού που παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα στη δομή που φιλοξενεί 900 πρόσφυγες.

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας ανά εβδομάδα Απριλίου.

Ημ/νια Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Σύνολο
1-7  Απρ. 16 35 28 13 15 45 43 195
8-14 Απρ. 15 24           39
15-21 Απρ.                
22-28 Απρ.                
29-30 Απρ.                
ΣΥΝΟΛΟ               234 
3
3
X
+
error: Content is protected !!