Ο Ε.Ο.Δ.Υ. σήμερα ανακοίνωσε 72 θανάτους με σύνολό 8.232.
Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 3.080 και σε σύνολο έφτασαν τις 270.230 κρούσματα.
Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 753 και όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ πλέον γίνεται επιλογή ασθενών όχι μόνο για ΜΕΘ, αλλά και για αναπνευστήρα ή συσκευή υψηλής ροής οξυγόνου. Για την Αττική η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι 73 σοβαρά ασθενείς κορονοϊού διασωληνωμένοι που χρειάζονται ΜΕΘ βρίσκονται εκτός και μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε την σημερινή μέρα είναι η χειρότερη μέρα της πανδημίας Διαβάστε ΕΔΩ

Καβάλα σε έξαρση 

Γενικώς υπάρχει μια έξαρση στη κεντρική Ελλάδα, μόνο στη Θεσσαλονίκη τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 28% που όπως φαίνεται αυτή η έξαρση επεκτείνεται και προς την Βόρεια Ελλάδα και δυτική Ελλάδα. Ο Νομός Σερρών από αύριο το πρωί μπαίνει σε βαθύ κόκκινο. Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Στο βαθύ κόκκινο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ο δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, και ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την Καβάλα ο Ε.ΟΔ.Υ. ανακοίνωσε 35 κρούσματα και για την Θάσο 1.

Στη πόλη της Καβάλας στο Στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών που τις τελευταίες μέρες είχαμε κρούσματα, σήμερα τα κρούσματα αυξήθηκαν και το σύνολο να φτάνει τα 25. Πληροφορίες μας λένε ότι 6 κρούσματα έχουν μεταφερθεί στην covid κλινική του Νοσ. Καβάλας που πλέον φιλοξενεί περίπου 27 άτομα και στην ΜΕΘ 5 άτομα.

Ανησυχία στη Νικήσιανη 8 κρούσματα σε 4 μέρες. Το ένα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Στη Νικήσιανη μετά από καιρό και τις δύσκολες μέρες του Νοέμβρη, έχουμε επανεμφάνιση και αύξηση κρουσμάτων, όπως γράψαμε την Τρίτη το πρωί διαγνώστηκαν και έγιναν γνωστά 4 νέα κρούσματα, όλα αφορούν την ίδια οικογένεια. Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι διαγνώστηκαν άλλα δυο κρούσματα στον Άγιο Χριστόφορο Νικήσιανης και αφορά ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας. Και σήμερα έγινε γνωστό ότι διαγνώσθηκαν με κορονοϊό ένα ακόμα ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Νικήσιανη. Άρα σε ένα διάστημα 4 ημερών υπάρχουν 8 κρούσματα.  

Χτες υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του Ε.Ο.Δ.Υ. στη Νικήσιανη όπου πραγματοποίησε ράπιντ τεστ. Επίσημη ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν υπήρξε από κανέναν φορέα, μετά από έρευνα μας μάθαμε ότι η προσέλευση ήταν μικρή περίπου 40 άτομα και δεν βρέθηκε κανένα θετικό. Αλλά όπως είπαμε σήμερα είχαμε 2 νέα κρούσματα.  

  

1
10
X
+
error: Content is protected !!