Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1 ακόμα θάνατο, 124 νέα κρούσματα. Τα 24 είναι εισαγόμενα, τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 9 εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,

Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία. 

22 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

22 στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα έξι αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Ένα στην Αρκαδία
Ένα στη Δράμα
Δύο στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
18 στον Έβρο, όλα συνδεόμενα με το γάμο της Αλεξανδρούπολης.
Δύο στην Ημαθία
Οκτώ στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία.
Οκτώ στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική και ένα είναι στενή επαφή τους.
Έξι στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβίκειου στο Βόλο και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.
Ένα στην Πιερία.
Ένα στην Καστοριά.
Ένα στην Κέρκυρα.
Δύο στην Κοζάνη.
Ένα στις Κυκλάδες.
Ένα στην Πέλλα.
Δύο στη Χαλκιδική.
Ένα στα Χανιά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4973, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.
1349 (27.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2479 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

0
0
X
+
error: Content is protected !!