Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με τους αρμοδίους του ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι αύριο Μ. Τετάρτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές που αφορούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου γάλακτος (ύψους 50 εκατ. ευρώ) και τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα βοοειδή (ύψους 33 εκατ. ευρώ). Η πληρωμή αυτή προς τους κτηνοτρόφους πραγματοποιείται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γεώργιου Γεωργαντά.
Επιπλέον, αύριο Μ.Τετάρτη ή μέχρι τη Μ.Πέμπτη θα πληρωθεί η ενίσχυση 2% για τις ζωοτροφές, καθώς και οι συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής για την καλλιέργεια σπόρων σποράς, τα ροδάκινα, τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση και για τη βιομηχανική ντομάτα, καθώς και η βασική ενίσχυση για όσους είχαν εκκρεμότητες και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι επιτυχώς.
Επιπροσθέτως, από σήμερα Μ.Τρίτη θα πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ.ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Οι πληρωμές αφορούν κυρίως αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021 (παγετός άνοιξης, καύσωνας, χαλάζι, βροχοπτώσεις κ.τ.λ.).
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα με κάθε δυνατό τρόπο. Οι αρμόδιοι ακούν με προσοχή τα προβλήματα που τους μεταφέρω και με στοχευμένες ενέργειες δίνουν λύσεις στα ανοιχτά ζητήματα, στηρίζοντας έγκαιρα και δίκαια τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους».
Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας