Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό, λαμβάνοντας μέρος στις συσκέψεις του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που διήρκησαν όλη τη νύχτα.

Επρόκειτο για ναυλωμένο ουκρανικό αεροσκάφος που μετέφερε πυρομαχικό υλικό από τη Σερβία στο Μπαγκλαντές με 8 άτομα πλήρωμα, που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους. Την περιοχή επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ουκρανίας για να ενημερωθεί σχετικώς.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και ομάδες πυροτεχνουργών του Στρατού, που αναμένουν να προσεγγίσουν την άτρακτο μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες από τα drones. Εκτός από το drone της Πυροσβεστικής, πρόκειται να φέρει και ο Στρατός ειδικό drone, για να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση.

Τα πυρομαχικά βρίσκονται διάσπαρτα σε αρκετά μεγάλη απόσταση γι’ αυτό και ο χώρος φυλάσσεται. Να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης και η επιχείρηση εξελίσσεται συντονισμένα και με πλήρη οργάνωση.

Τέλος, μετά από σχετική ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής, κατόπιν σχετικής απόφασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Παγγαίου αποφασίστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας με οποιαδήποτε τρόπο (πεζών και οχημάτων) από την επαρχιακή οδό Ελευθερούπολης-Νικήσιανης και από το ύψος των Αντιφιλίππων και του Παλαιοχωρίου προς τα αγροκτήματα Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός με βαρύ το τίμημα για όσους επέβαιναν στο αεροσκάφος και τις οικογένειες τους. Καλούμαστε όλοι να δράσουμε με σύνεση και υπομονή. Θα ήθελα να ζητήσω από όλες και όλους να ακολουθήσουν τις συστάσεις των ειδικών και τις οδηγίες των ανθρώπων που συντονίζουν την όλη επιχείρηση. Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και με τους αρμόδιους σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!