Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του και ιδιαιτέρως τον αγροτικό κόσμο αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί προς αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στα Τενάγη Φιλίππων και στις καλλιέργειες πολλών ακόμη περιοχών λόγω των τελευταίων σφοδρών βροχοπτώσεων.
Συγκεκριμένα, χθες ο Βουλευτής επισκέφθηκε για ακόμη μια φορά τα Τενάγη Φιλίππων, όπου 4.000-5.000 στρέμματα πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρότατα προβλήματα στις καλλιέργειες. Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλει ο Βουλευτής για το ζήτημα των Τεναγών, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και αποφασίστηκε η απόσπαση δύο μηχανικών του Υπουργείου με ειδικότητα στα υδραυλικά έργα, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας για τον αρτιότερο καθαρισμό της Κεντρικής Τάφρου, έργο για το οποίο ο Βουλευτής βρίσκεται εδώ και καιρό σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο και την Αντιπεριφέρεια.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα των Τεναγών αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Βουλευτή ήδη από την πρώτη κοινοβουλευτική του θητεία και προβαίνει σε συνεχείς ενέργειες προς επίλυση του προβλήματος, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα: α) την έγκριση δέσμευσης ποσού 200.000,00 ευρώ (αριθμ.πρωτ. Δ19/1139/25.5.2020) για αντιπλημμυρικά/αποστραγγιστικά έργα στη περιοχή των Τεναγών και β) την έγκριση δέσμευσης προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για τον καθαρισμό της κεντρικής τάφρου και των συμβαλλουσών τάφρων των Τεναγών Φιλίππων τον Οκτώβριο του 2021. Πρόκειται για αποτέλεσμα συνεχών πιέσεων, συναντήσεων, κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, αλλά και της αγαστής συνεργασίας που ανέπτυξε ο Βουλευτής με τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Επίσης, ο Βουλευτής επισκέφθηκε και τον κάμπο Νέστου καθώς και τα αγροκτήματα Μοναστηρακίου, Χαϊδευτού και Νέας Καρυάς, όπου υπήρξαν σημαντικές καταστροφές σε καλλιέργειες σόγιας, καλαμποκιού, ηλιόσπορου και φασολιών. Αμέσως, ήρθε σε επαφή με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Καβάλας και ενημέρωσε σχετικά με τις ζημίες ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία της αναγγελίας, ενώ σκοπεύει να επισκεφθεί και την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ για να τους πληροφορήσει για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Δυστυχώς οι αγρότες μας ήρθαν και πάλι αντιμέτωποι με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλές ζημίες, ενώ για μία ακόμη φορά τα Τενάγη πλημμύρισαν. Ευχαριστώ θερμά τους αρμοδίους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη σημερινή συνάντηση και για τη βοήθειά τους. Θα συνεχίσω τις προσπάθειές μου μέχρι να δοθούν οριστικές λύσεις στο ζήτημα των Τεναγών.»
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!