Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνεις……..

Δύο τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών δυστυχώς έφεραν στην επιφάνεια για μια φορά ακόμα διαχρονικά προβλήματα που ταλανίζουν τον δήμο μας και την περιοχή μας.

Το πρώτο ατυχές γεγονός ήταν ο θάνατος ενός ηλικιωμένου στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ στη Νικήσιανη καθ οδόν για Ελευθερούπολη. Λόγω έλλειψης ασθενοφόρου (χρόνιο πρόβλημα) το λεωφορείο έπαιξε το ρόλο του ασθενοφόρου και μετέφερε τον εκλιπόντα στο κέντρο υγείας (ΕΣΥ) Ελευθερούπολης. Αλλά επειδή έτυχε αυτό να ήταν το λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές στο λύκειο στον Αγ. Χριστόφορο, το λεωφορείο για να παίξει τον ρόλο του ασθενοφόρου κατέβασε τους μαθητές στην στάση της Γεωργιανής, οι οποίοι μαθητές έπρεπε να διανύσουν με τα πόδια μια απόσταση 3-4km με αποτέλεσμα όλοι να φτάσουν στο σχολείο με καθυστέρηση και να χάσουν την πρώτη ώρα διδασκαλίας.

Το δεύτερο ατυχές γεγονός ήταν ο αιφνίδιος θάνατος ενός Θιβετιανού 60 ετών ο οποίος διέμενε εδώ και πολύ καιρό στα Ερειπωμένα Λουτρά των Ελευθερών, η ιστορία που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων, αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου από το Θιβέτ με πολιτικό άσυλο στην Γαλλία, ο οποίος από ότι φαίνεται είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας και εδώ και καιρό χρησιμοποιούσε με την σύντροφό του (όπως και άλλοι πολλοί) σαν κατάλυμα τα ερειπωμένα λουτρά Ελευθερών πριν λίγες μέρες ένοιωσε αδιαθεσία και κατά την μεταφορά του από τα Λουτρά στο Νοσοκομείο Καβάλας απεβίωσε μέσα στο ασθενοφόρο. Η κηδεία του έγινε στην Ελευθερούπολη. Δυστυχώς η ιστορία αναδεικνύει για μια φορά ακόμα το πρόβλημα των λουτρών των Ελευθερών που λόγω της εγκατάλειψης τους έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και σε χώρο που έχουν βρει κατάλυμα ένα σωρό εξαθλιωμένοι άνθρωποι καθώς και χρήστες ναρκωτικών.

Και μιας που μιλάμε για εγκατάλειψη και ερείπωση δεν χρειάζεται πλέον να πάμε μακρυά από το κέντρο της Ελευθερούπολης αφού πλέον η πάλε πότε κόσμημα Λέσχη των Αξιωματικών που φιλοξενούσε δεξιώσεις κλπ έχει μετατραπεί σε ένα κουφάρι που αν κάποιος παρατηρήσει οι σοβάδες πέφτουν και πλέον αρχίζουν να φαίνονται τα τούβλα και τα σίδερα. Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του Δήμου και του Δημαρχού Φιλ. Αναστασιάδη ώστε το οίκημα να περιέλθει για αξιοποίηση στον Δήμο αλλά από ότι φαίνεται ο Στρατός και το Ελληνικό Δημόσιο προτιμούν να το δουν ερείπιο, γεμάτο ποντίκια και εστία μόλυνσης, κάτι δηλαδή σαν τα λουτρά Ελευθερών.
Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνεις.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,609 προβολές
X
+