Νύχτα μπήκαν (υπερωρία;) μόλις πριν λίγες μέρες,  και όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο ότι για τα πλαστικά κολωνάκια που μπήκαν στο κέντρο της  Ελευθερούπολης, δεν υπάρχει σχετική μελέτη ή άδεια από την επιτροπή ποιότητας ζωής, ή το τοπικό συμβούλιο ή το δημοτικό συμβούλιο και ότι απλά είναι μια απόφαση κάποιων στη διοίκηση……….. έτσι απλά λίγες μέρες μετά,  νύχτα Κυριακάτικα (υπερωρία;) θα φύγουν ώστε αύριο να πέσουν τα ασφαλτικά στην Φρ. Παπαχρηστίδη.

Το ερώτημα πολλών επιχειρηματιών , απλών κατοίκων και βέβαια ατόμων ΑΜΕΑ είναι αν θα ξανατοποθετηθούν;
Οι μεν επιχειρηματίες που είδαν ότι ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων τους να γίνεται δύσκολα και μετά εμποδίων παρά τις δύο θέσεις ανεφοδιασμού που έφτιαξε ο δήμος σε παράδρομους και απόσταση.
Επιχειρηματίες διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών που είδαν μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, αφού περαστικοί οδηγοί πρέπει να πάνε σε απόσταση για να βρουν θέση να παρκάρουν και αν βρουν, ώστε να κάνουν μια δουλειά δευτερολέπτων ή λεπτών.
Οι δε μόνιμοι κάτοικοι (και όχι μόνον) πάλι βλέπουν αυτοκίνητα όπως στην φώτο να καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, αλλά προβληματίζονται πως τον χειμώνα όλες αυτές οι πολυκατοικίες θα προμηθεύονται πετρέλαιο. Τι θα συμβεί όταν κάποιος πρέπει να μεταφέρει οικοδομικά υλικά για ένα μικρό ή μεγαλύτερο έργο. Μια απλή μετακόμιση τι χάος θα φέρει, Θέματα ασφαλείας κλπ.
Όσο για τα ΑΜΕΑ που μας απασχόλησαν με επιστολή τους ΕΔΩ μέσα σε μια εβδομάδα βλέπουν την Ελευθερούπολη από αφιλόξενη πόλη να γίνεται εφιάλτης, αφού και νέα τραπεζοκαθίσματα περιόρισαν ακόμα περισσότερο τα πεζοδρόμια και τα κολωνάκια στον δρόμο βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους αφού λόγω κακού σχεδιασμού στα πεζοδρόμια (και όχι υπαιτιότητα των επιχειρήσεων που τηρούν τους κανόνες της δημοτικής αρχής) πρέπει να κατέβουν στον δρόμο.
Διαβάστε τι έγραψε σαν σχόλιο πρόσφατα γνωστή και αγαπητή συνδημότισσα μας στην ανάρτηση μας.

Όλες οι πόλεις της χώρας και του κόσμου είναι γεμάτες από δρόμους σαν την Φρ. Παπαχρηστίδη. Έχετε δει κολωνάκια σε πολλούς δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης; Ή της Ευρώπης; Όπου υπάρχουν είναι για άλλους σκοπούς και τις περισσότερες φορές είναι προσωρινά.
Όλα τα πιο πάνω που γράψαμε έχουν να κάνουν με την λειτουργία μιας πόλης και ειδικότερα για τα ΑΜΕΑ είναι σοβαρά θέματα ύπαρξης, και είναι πιο σημαντικά από ένα προσωπικό στοίχημα ενός δημάρχου και ένα δυο αντιδημάρχων ότι με το έτσι θέλω, με το αποφασίζω και διατάζω θα μας περάσει και αυτή θα είναι η λύση και ας είναι καταστροφή για κάποιους.

48
1
X
+
error: Content is protected !!