Χτες πρώτη μέρα της αγοράς της Ελυθερούπολης, μετά την άρση του lock down και η κίνηση ήταν γενικά υποτονική. Ακόμα πιο υποτονική σήμερα, η μειωμένη κίνηση όπως μας είπαν διάφοροι επιχειρηματίες οφείλεται στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και στην άσκημη κατάσταση που επικρατεί λόγω της πολύμηνης ανάπλασης η οποία έχει αρχίσει από τον Αύγουστο και συνεχίζει με αργούς ρυθμούς. Η πρόσβαση στα καταστήματα γίνεται πάνω από χαντάκια, σκάμματα, παλέτες, λίμνες νερού κλπ
Μάλιστα σήμερα νωρίτερα από θαύμα ηλικιωμένη γλύτωσε από σοβαρό τραυματισμό απέναντι από την Τράπεζα Πειραιώς στην προσπάθεια της να διασχίσει την Φ. Παπαχρηστίδη, όταν πάτησε σε πάγο και γλίστρησε σε σημείο των έργων που συσσωρεύεται νερό και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών πάγωσε και δυστυχώς ο εργολάβος ή ο Δήμος δεν έχει ρίξει αλάτι. Φώτο.

Η αγανάκτηση κάποιων είναι μεγάλη για την καθυστέρηση των έργων και μάλιστα χειροτερεύει αφού τώρα ξεκινούν τα έργα στην πλατεία Νικοτσάρα που είναι και η πιάτσα των ταξί και η καρδιά της αγοράς. Με τους εμπόρους και κατοίκους να διερωτώνται αν στην πραγματικότητα αυτή η πολύμηνη ταλαιπωρία θα προσφέρει κάτι στο κυκλοφοριακό της πόλης και στην διευκόλυνση της μετακίνησης των πεζών αφού στην ουσία αυτό που βλέπουν είναι το πρώην μεγάλο πεζοδρόμιο να μικραίνει και το μικρό της άλλης πλευράς να μεγαλώνει στο μέγεθος του παλιού. Φόβος τους είναι ότι αυτό το έργο θα εξυπηρετήσει εν μέρει μόνο στην αύξηση τραπεζεκαθισμάτων των παρακείμενων καφετεριών και συναφών, και βέβαια δεν υπάρχει καμία διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου. Όσο για την πλατεία Νικοτσάρα που εκεί προβλέπονται έργα νησίδων, δέντρων κλπ. Κάποιοι διερωτώνται από όσα έχουν ακούσει για το σχεδιάζεται εκεί, αν θα έχουν θετική επίπτωση ή οδηγούμεθα σε καταστάσεις “μεγάλου περιπάτου” Μπακογιάννη στην Αθήνα.

Πάντως χτες ο δήμαρχος Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδης βρέθηκε στην περιοχή και άκουσε τα παράπονα και τις απόψεις των επαγγελματιών και σε μία σπάνια στιγμή μετριοπάθειας με ανάρτηση του ζήτησε κατανόηση.

30
3
X
+
error: Content is protected !!