Ειπώθηκε ότι είναι το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 50 ετών που έγινε στην Ελευθερούπολη (με πολλούς τότε να αντιδρούν) , έχουμε διανύσει τον 11 μήνα ταλαιπωρίας εκτέλεσης του, και χρειάστηκε χτες (8/7) μια βροχούλα 5 λεπτών για την πλήρη απομυθοποίηση του.

 

 

 

 

 

 

 

Και μην πει κανείς ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί γιατί σε προηγούμενες ολιγόλεπτες βροχές σε άλλα “ολοκληρωμένα¨ σημεία τα ίδια χάλια.  Η ανάπλαση της Ελευθερούπολης δεν έχει πείσει την μεγάλη μερίδα των κατοίκων και των δημοτών και μάλιστα την πλειονότητα των επιχειρηματιών και του εμπορικού συλλόγου Ελευθερούπολης.  Κάτοικοι και εργαζόμενοι καθημερινά με αναρτήσεις τους στα social media αναδεικνύουν δεκάδες προβλήματα , ξηλώματα, μπαλώματα λανθασμένες απορροές υδάτων κ.α. Μετά την ασφαλτόστρωση της Φρ. Παπαχρηστίδη.

 Βέβαια υπάρχει μια μερίδα επιχειρήσεων που κέρδισαν χώρο και μεγαλύτερο αριθμό τραπεζιών κλπ.  Αλλά ακόμα και σήμερα είδαμε αμαξίδιο  ΑΜΕΑ  να κινείται για ευκολία  στο οδόστρωμα, όπως και τις μέρες της λαϊκής τους ανθρώπους με τα καροτσάκια τους, αφού τα νέα πεζοδρόμια συνεχίζουν να είναι είναι άναρχα κατηλειμένα από τραπέζια, θαμώνες, πραμάτεια, διαφημιστικά κλπ. Η τροφοδοσία των καταστημάτων έχει γίνει πιο δύσκολη για τους εμπόρους. Και πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να σταθμεύουν  στην Φ. Παπαχρηστίδη, παρότι έχει αναλάβει η τροχαία.  Για όλα αυτά είχαμε γράψει ΕΔΩ όταν είχε ολοκληρωθεί το Β΄ στάδιο του έργου (τα πεζοδρόμια), η Α΄ φάση ήταν η υπογειοποίηση καλωδίων. 

Και φτάσαμε στην τρίτη φάση Ασφαλτόστρωση , που δυστυχώς εκ του αποτελέσματος προβληματίζει…. 

Ένα γνωμικό λέει “Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” και δυστυχώς η μέρα της ασφαλτόστρωσης της Ελευθερούπολης δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, μια βλάβη στα μηχανήματα ανάγκασε το έργο γίνει νύχτα χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό και με τα  συνεργεία εξαντλημένα. Ήταν 17 Μαΐου και διαβάζαμε: 

Όπως έναν μήνα μετά, νύχτα έγινε και η ασφαλτόστρωση στο Παλαιοχώρι  με αποτέλεσμα χρήστης στο F.B. να γράψει ένα ακόμα σοφό λαϊκό γνωμικό:

Της νύχτας οι δουλειές τις βλέπει η μέρα και γελά!!!!!!

Έκτοτε οι καταγγελίες που μας έρχονται είναι πολλές, αλλά πολλές είναι και οι καθημερινές  αναρτήσεις και τα σχόλια χρηστών για τα προβλήματα που εμφανίζονται στο οδόστρωμα της Φ. Παπαχρηστίδη αλλά και αλλού όπως στο Παλαιοχώρι. 

Δείτε μερικές και τι αναδεικνύουν:

βέβαια υπήρξαν και οι κατάλληλες ονοματοδοσίες ……

να και η επιδιόρθωση της λακούβας “Ναι Μπορούμε” τουλάχιστον μετά από 5 μέρες

Τα post θα μπορούσαν να συνεχίσουν επ΄αόριστον αλλά ας το κλείσουμε εδώ, δυστυχώς το ράβε, ξήλωνε, μπάλωνε, ξανά μανά , που γίνετε εδώ και ενάμισι μήνα που έπεσε το ασφαλτικό, πρώτον έχει κουράσει τους πολίτες και διερχόμενους οδηγούς. Τους έχει γεμίσει ανασφάλεια για το έργο αφού η όλη δουλειά έχει μετατρέψει το “νέο” έργο του δρόμου σε ένα κεφαλοτύρι με δεκάδες μπαλώματα,  λάθος απορροές υδάτων, που δείχνει μια ανοργανωσιά. Πολλά τα προβλήματα και  όλα αυτά τα μπαλώματα, τα ξέρεις ποιος είμαι εγώ; και τα “βιαστικά”  θα τα βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας. 

Όσο για το υπόλοιπο αστικό και αγροτικό δίκτυο όλοι γνωρίζουμε τις παθογένειες του. Μόλις προχτές ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Τσαβδαρίδης έγραψε..

Υ.Γ. Όλο το πιο πάνω ρεπορτάζ έγινε με φωτογραφίες και με αναρτήσεις τρίτων. Φωτογραφίες  που μας έστειλαν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους αυτούς που τους “έκλεψα” τις αναρτήσεις και σχόλια χωρίς την άδεια τους και για τον λόγο αυτό κάλυψα την ταυτότητα τους παρόλο που όλα ήταν δημόσια.  

9
4
X
+
error: Content is protected !!