Σήμερα Κυριακή ο Ε.Ο.Δ.Υ. ανακοίνωσε 65 νέους Θανάτους με το σύνολο να φτάνει τους 9.462 θανάτους. 1.829 κρούσματα με το σύνολο να φτάνει τα 315.273 κρούσματα. Τα pcr test σήμερα ΜΟΝΟ 7.690.

Για μια φορά ο Ε.ΟΔ.Υ. ανακοίνωσε “νέο ρεκόρ” αριθμό διασωληνωμένων ήτοι 841. Με τους γιατρούς από πολλές περιοχές της Ελλάδος να καταγγέλλουν ότι απλές κλίνες με προχειρότητα ακόμα και με ακατάλληλους αναπνευστήρες, όργανα και προσωπικό  έχουν βαφτιστεί ξαφνικά κλίνες ΜΕΘ. Αλλά και παρόλα αυτά δεκάδες ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες ακόμα και σε ράντζα. Ο Ιατρός του ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλης προειδοποιεί ότι σε όλη την Θεσσαλονίκη αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 4 ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ.

Για την π.ε. Καβάλας ο Ε.Ο.Δ.Υ ανακοίνωσε 36 κρούσματα και 5 για την Θάσο.

Εκτός ελέγχου και η κατάσταση και στο Νοσ. Καβάλας.

Τελευταία φορά που αναφερθήκαμε στο Γ.Ν. Καβάλας ήταν προχτές Παρασκευή και εικόνα που υπήρχε ήταν  ότι τα πράγματα δυσκόλευαν, ότι στις δύο κορονοκλινικές του νοσοκομείου νοσηλεύονταν 61 ασθενείς με covid και στην ΜΕΘ χωρητικότητας 12 ατόμων είχαμε 6 ασθενείς τρεις σοβαρά και 3 πιο ήπια κατάσταση.   Μέσα στο Σαββατοκύριακο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, η ΜΕΘ έφτασε στο όριο της 12 άτομα και μάλιστα ακόμα δυο άτομα διασωληνωμένα που χρειαζόντουσαν  περίθαλψη  νοσηλεία στη  ΜΕΘ μεταφέρθηκαν  στην Ξάνθη , πρόκειτε για  ένα άτομο γύρω στα 60 που χτες Σάββατο μεταφέρθηκε επειγόντως διασωληνωμένο στην ΜΕΘ της Ξάνθης. Σήμερα Κυριακή ακόμα ένα άτομο 50 ετών μεταφέρθηκε  διασωληνωμένο μεταφέρθηκε και αυτό στην ΜΕΘ Ξάνθης. 
Η δυνατότητα στο Νοσ. Καβάλας είναι 18 κλίνες ΜΕΘ αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού λειτουργούν μόνο οι 12 κλίνες και αυτές υποστελεχωμένες αφού αυτή την στιγμή χρειάζονται 8 εντατικολόγοι για να λειτουργήσουν οι 12 κλίνες και στο νοσοκομείο Καβάλας υπάρχουν ΜΟΝΟ 6 που κάνει αδύνατον ακόμα και σκέψεις για το άνοιγμα των 6 ακόμα κλινών ΜΕΘ που υπάρχουν και παραμένουν κλειστές. Με αποτέλεσμα την διακομιδή διασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία με σοβαρό κίνδυνο της ζωής τους.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας πρώην βουλευτής της Ν.Δ. λογιστής στο επάγγελμα, εδώ και μέρες μιλούσε για ελεγχόμενη κατάσταση, σε αντίθεση με την διευθύντρια του Νοσ. Καβάλας και πρόεδρος των γιατρών του νοσ. Καβάλας Κλαίρη Λαμπίρη και πολλούς άλλους γιατρούς του Νοσοκομείου που εδώ και καιρό κατήγγειλαν τεράστιες ελλείψεις και για εξοντωτικές, απανωτές και απλήρωτες εφημερίες χωρίς ρεπό. Σήμερα οι γιατροί του Νοσοκομείου μιλάνε για κλίμα απειλών, φόβου και πιέσεων.

Θυμίζουμε ότι από αύριο το Γ,Ν Καβαλάς με απόφαση του Ντ. Κλειτσιώτη δεν θα κάνει εισαγωγή ασθενών κορονοϊού από την Δράμα.

Περισσότερα για την ρευστή κατάσταση του Νοσ. Καβάλας μπορείτε να διαβάσετε στο KAVALANEWS  ΕΔΩ

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας ανά εβδομάδα Απριλίου. (Χωρίς την Θάσο)

Ημ/νια Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Σύνολο
1-7  Απρ. 16 35 28 13 15 45 43 195
8-14 Απρ. 15 24 33 24 16 53 41 206
15-21 Απρ. 52 73 53 36       214
22-28 Απρ.                
29-30 Απρ.                
ΣΥΝΟΛΟ               615
6
4
X
+
error: Content is protected !!