Εκδηλώσεις Δήμου Παγγαίου.

Πολλές οι εκδηλώσεις στον Δήμο Παγγαίου για τα κούλουμα . Ξεκίνημα την Κυριακή το απόγευμα στη Νικήσιανη με την αναβίωση του εθίμου «Το κάψιμο των ψύλλων». Επίσης το ίδιο απόγευμα στο Ποδοχώρι, με την αναβίωση και πάλι του εθίμου «Το κάψιμο των ψύλλων».
Την Καθαρά Δευτέρα στο Παλαιοχώρι στη θέση Δεξαμενή. Επίσης την Καθαρά Δευτέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τα «κούλουμα» , στο δημοτικό πάρκο Γεωργιανής με πλούσιο ποντιακό & θρακιώτικο πρόγραμμα.
Tην Καθαρή Δευτέρα στο Ακροβούνι αποκριάτικη εκδήλωση «ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟΙ ΑΠΟΗΧΟΙ» στις 11.00 π.μ. η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ακροβουνίου.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμισιανών, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει την Καθαρά Δευτέρα, γλέντι με ποντιακό και λαϊκό πρόγραμμα.
Την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιδηροχωρίου με λαϊκή και δημοτική ορχήστρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτοφύτου με πoλλά εδέσματα και δραστηριότητες Τιμή εισόδου με φαγητό 3€. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για να ραφτούν παραδοσιακές φορεσιές για τα παιδιά του συλλόγου.
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σιδηροχωρίου, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος, διοργανώνει την Κυριακή το πρωί καρναβαλική εκδήλωση. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μεσορόπης, την ίδια ημέρα, στην πλατεία του χωριού, θα αναβιώσει το έθιμο της Ντερβένας. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δωματίων, την Καθαρά Δευτέρα, τα μέλη του τοπικού συλλόγου «Το Γεφύρι» στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου.
Την Κυριακή το απόγευμα στο Ποδοχώρι, με την αναβίωση του εθίμου «Το κάψιμο των ψύλλων».
Στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας και στον οικισμό της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα). Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά τις 11 το πρωί και κατά την διάρκεια τους θα προσφερθούν στους επισκέπτες η παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και τσίπουρο.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή λαϊκή και παραδοσιακή μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες της περιοχής.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,199 προβολές
X
+