Εισηγητής ο Γ. Πασχαλίδης του νομοσχεδίου “Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης”

Μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: “Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας και την αποφυγή της φοροδιαφυγής αναφορικά με φόρους εισοδήματος και κεφαλαίου και του συνημμένου σε αυτή Πρωτοκόλλου”, του οποίου εισηγητής ήταν ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ανέφερε ότι
👉η εν λόγω Σύμβαση θα οδηγήσει σε εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας –Σιγκαπούρης, μιας χώρας που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, αποτελώντας μια εκ των τεσσάρων ‘’Ασιατικών Τίγρεων’’.
🔵Πολύ σημαντικό είναι το άρθρο 8 που αναφέρεται στη φορολογία των κερδών από την εκμετάλλευση πλοίων, βάσει του οποίου καθιερώνεται το κριτήριο του κράτους του νηολογίου του πλοίου (δηλαδή η σημαία του πλοίου), γεγονός που εξασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα,
🔵Επίσης και το άρθρο 13 που αφορά στη φορολογία της ωφέλειας που προκύπτει από την εκποίηση πλοίων με ελληνική σημαία ή αεροσκαφών που ανήκουν σε ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα φορολογίας.
🔵Αξιοσημείωτο και το άρθρο 22 με το οποίο απονέμεται δικαίωμα φορολόγησης εισοδήματος στο συμβαλλόμενο κράτος στο οποίο διεξάγονται υπεράκτιες δραστηριότητες σε σχέση με την εξερεύνηση ή την εκμετάλλευση του βυθού, του υπεδάφους και των φυσικών πόρων που βρίσκονται σε αυτό.
Τελειώνοντας την εισήγησή μου τόνισα ότι: «Ήδη η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σταϊκούρας , παρ’ όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας, κρατώντας σταθερά το τιμόνι της χώρας μας, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπει σε έναν ενάρετο κύκλο υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς της.
🇬🇷Σήμερα ο φόρος στα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή στα κατώτατα εισοδηματικά στρώματα και στην μεσαία τάξη από το 22% έχει πάει στο 9%, ο φόρος στις επιχειρήσεις από το 29% έχει πάει στο 22%, ο ΕΝΦΙΑ έχει μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 22%, η προκαταβολή φόρου έχει μειωθεί από το 100% στο 80%, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, από το 100% στο 55%. Επιπλέον, έχει καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές.
🇬🇷Ο πήχης της ανάπτυξης και των επενδύσεων τίθεται ψηλά και είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα υπό την καθοδήγηση της σημερινής Κυβέρνησης μπορεί να καταφέρει να γίνει το νέο success story της Ευρώπης.

21
0
X
+
error: Content is protected !!