Είθισται οι εν ενεργεία βουλευτές αυτόματα να είναι και στο επόμενο ψηφοδέλτιο. Πρώτον λόγω εμπειρίας και κατά δεύτερον τιμής ένεκεν για το έργο που προσέφεραν στην κοινωνία και τις υπηρεσίες τους προς το κόμμα.

Το ίδιο λοιπόν πρόκειτε να συμβεί εκτός απροόπτου και στην Καβάλα στο κόμμα της Ν.Δ. και οι τρεις ενεργεία βουλευτές (Παναγιωτόπουλος, Πασχαλίδης, Λαζαρίδης) θα φιγουράρουν στο νέο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Αλλά η πραγματικότητα και τα γεγονότα θέλουν στην Καβάλα για πολλούς μα πάρα πολλούς, σε αυτή την εκλογική μάχη να μην ίσχυε το πιο πάνω. Αφού δεν είναι πλέον κρυφό ότι οι περισσότεροι θεωρούν το ένα άλογο να είναι κουτσό  ως αποτέλεσμα να είναι τροχοπέδη για την ομάδα,  με άλλα λόγια βαρίδι. Και η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μόνο ζημιά θα κάνει σε αυτές τις εκλογές.  Εκλογές αγνώστου αποτελέσματος όσο αφορά τον αριθμό των βουλευτών του κόμματος που θα εκλεγούν ανά παράταξη καθώς η παρουσία του θα διχάσει τους ψηφοφόρους και θα βλάψει κάποιους και ακόμα περισσότερο θα βλάψει την υποψηφιότητα ίσως κάποιου νέου ικανού στελέχους. 

Όταν φυτεύεις κάτι δύσκολα το κόβεις.

Μιλάμε βέβαια για τον Μακάριο Λαζαρίδη που  ξεκάθαρα από την αρχή της παρουσίας του στην Καβάλα μόνο προβλήματα είχε δημιουργήσει, ίντριγκες και προστριβές με όλους. Αλλά αφού τον λάνσαραν ότι ήταν επιλογή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε να εκλεγεί τρίτος και καταϊδρωμένος.

Όσο κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας οι προστριβές με πολλούς συνεχίστηκαν. Οι συνεχείς διαψεύσεις συναδέλφων του ακόμα και δημάρχων κλπ τον ανάγκασαν να σταματήσει το κατά φαντασίαν του “Κατόπιν ενεργειών μου” που κατάντησε σλόγκαν χλευασμού. Όλο αυτό το κλίμα και η συμπεριφορά του,  όπως γράφεται στον Καβαλιώτικο τύπο ανάγκασε πολλούς από τους συνεργάτες του και μάλιστα στενούς να αποχωρήσουν από το περιβάλλον του και να αποσύρουν την στήριξη τους στην επερχόμενη εκλογική μάχη.

Στο κομμάτι της κοινωνίας πέρα από ένα ΑΤΜ, μερικούς απινιδωτές (χορηγών) και κάτι χάντρες και καθρεφτάκια δεν έχει να επιδείξει τίποτα άλλο.

Συνεχείς μέχρι γελοιότητας και ντεμοντέ ήταν η αντισοσιαλιστική, αντιαριστερίστικη & αντικομμουνιστική ρητορεία του (παρόλο που είχε ξεκινήσει την “δημοσιογραφική” του καριέρα στο ΠΑΣΟΚ).

Και βέβαια στυγνή και ερασιτεχνική προπαγάνδα προσωπολατρίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρακάτω ακολουθεί μια συλλογή δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών από τον Καβαλιώτικο τύπο για τα έργα ημέρες και γκάφες.

23/1/2023 Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας και η Κρητική αδελφότητα Νομού Καβάλας έκοψαν μαζί τη βασιλόπιτά τους την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023. Προηγήθηκαν οι καθιερωμένες ομιλίες και ευχές των επισήμων και λόγω των επερχόμενων Εθνικών εκλογών “παρέλασαν” όλοι οι υποψήφιοι αλλά και οι εν ενεργεία βουλευτές. Αίσθηση προκάλεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ. Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του άφησε τα προσχήματα κάνοντας προεκλογική εμφάνιση προς άγρα ψήφων. Δεν δίστασε να ζητήσει τον δεύτερο σταυρό στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο εν όψει των Εθνικών εκλογών την ερχόμενη Άνοιξη αφήνοντας όλους άφωνους φανερώνοντας με την κίνησή του την αγωνία του για την έκβαση της υποψηφιότητάς του μιας και ως γνωστόν ο κίνδυνος να εκλογούν 2 και όχι 3 γαλάζιοι βουλευτές είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

15/1/2023 ΜΑΚΑΡΙΟΣ – Γιατί δεν απολαμβάνει πια της εμπιστοσύνης του Προέδρου Ολοφάνερα παγερές πλέον οι σχέσεις των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Καβάλα. Μπορεί ο Καβαλιώτης βουλευτής να έκανε πραγματικό αγώνα δρόμου προκειμένου να βρεθεί δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να εξασφαλίσει καλά πλάνα για τις τηλεοπτικές κάμερες αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να δικαιολογήσει πλέον αλαζονικές συμπεριφορές σαν αυτές του πρώην συνεργάτη του Μακάριου Λαζαρίδη ο οποίος θα μπορούσε να πει κάποιος ότι δεν έμαθε τίποτα από τη θητεία του.  Μετά το πέρασμα τριών και πλέον χρόνων κοινοβουλευτικής παρουσίας και με δεδομένο την μη υπουργοποίηση του Καβαλιώτη βουλευτή παρά τις περί του αντιθέτου κατά καιρούς δηλώσεις του ιδίου, ο Πρωθυπουργός έδειξε με τη στάση του ότι η σχέση με τον πρώην συνεργάτη του έχει διαρραγεί ανεπιστρεπτί. Φαινόμενα αλαζονικά τα οποία έφταναν κατά καιρούς στο Μαξίμου με τελευταίο την υπόθεση Θυσιάδου στον ΟΛΚ και την επιχείρηση αντικατάστασής της με πρόσωπο του περιβάλλοντός του βουλευτή που κατέληξε σε φιάσκο απαξίωσαν ακόμα περισσότερο τον Μακάριο Λαζαρίδη ο οποίος σύμφωνα γαλάζιες πηγές δεν απολαμβάνει πια της εμπιστοσύνης του Προέδρου.

12/1/2023 ΔΕΕΠ ΝΔ ΚΑΒΑΛΑΣ – Εκνευρισμός από τη συμπεριφορά Μακάριου λίγες ώρες πριν την έλευση Μητσοτάκη (Εμμονές του βουλευτή με Δράκο και Πασχαλίδη). Η κινητοποίηση με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού των γαλάζιων στελεχών και των κατά τόπους ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) είναι μεγάλη τα τελευταία 24ωρα με την ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας να υποδέχεται τον Κ.Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Μπάμπη Δράκο να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και γαλάζιες διαρροές ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας με τον Χαράλαμπο Δράκο σε συνεννόηση με τον ΥΕΘΑ αλλά και τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη τον πρόσφατα ορισθέντα σύμβουλο του Πρωθυπουργό Γιώργο Καλαντζή αλλά και την πολιτευτή και υπεύθυνη Τύπου κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες σε συνεννόηση με το Μαξίμου της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Καβάλα. Απουσιάζει από τις συνεννοήσεις ο βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα κ. Μακάριος Λαζαρίδης λόγω της συνεχιζόμενης ανοικτής διαμάχης του με τη διοίκηση της ΔΕΕΠ ΝΔ κάτι που έχει προκαλέσει άσχημη εντύπωση μάλιστα και εν όψει εκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι σχέσεις άλλωστε του πρώην συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη μόνιμου κατοίκου Αθηνών με καταγωγή από την Καβάλα κ. Μακάριου Λαζαρίδη με τον σημερινό Πρωθυπουργό έχουν διαρραγεί

7/1/2023 ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ – Οι αποχωρήσεις συνεργατών του, οι δημοσκοπήσεις, και το SMS από το Μαξίμου! Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ουσιαστικά ήδη σε προεκλογική περίοδο εν όψει εθνικών εκλογών ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης “χάνει” συνεχώς στελέχη και συνεργάτες από το επιτελείο του, παρά το γεγονός ότι με κάποια από αυτά είχε καταφέρει τον Ιούλιο του 2019 να εκλεγεί τρίτος βουλευτής με το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Είχε προηγηθεί σειρά αποχωρήσεων από το πολιτικό του γραφείο στην Καβάλα. Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος στα γαλάζια πηγαδάκια από το τέλος της συνεργασίας του με έμπειρο στέλεχος γόνο γαλάζιας γνωστής πολιτικής οικογένειας, ενώ εντελώς ξαφνικά με σπασμωδικές κινήσεις σταμάτησε τη συνεργασία του με άλλα δύο επίσης ικανά στελέχη.

Οι πίτες που διχάζουν.

Το βρώμικο παιχνίδι στο Δ. Παγγαίου

Σε πλήρη αντίθεση με τα πιο πάνω και την απομόνωση του Λαζαρίδη, ο Μακάριος Λαζαρίδης για αδιευκρίνιστους λόγους φαίνεται να απολαμβάνει την εύνοια της Διοίκησης Αναστασιάδη.

Βέβαια η υπερπροβολή του Υπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου και η στήριξη του από τους ανθρώπους της διοίκησης Αναστασιάδη δείχνουν ξεκάθαρα την πρώτη τους επιλογή.

Όλα δείχνουν ότι κάποιοι στην διοίκηση του Δ. Παγγαίου,έχουν αποφασίσει να καθοδηγήσουν τους ψηφοφόρους του Παγγαίου (και όχι μόνον) και να παίξουν τον ρόλο της, παραγκονίζωντας την ΔΕΕΠ ΝΔ ΚΑΒΑΛΑΣ που από ότι φαίνεται την θέλουν απλά θεατή στο Παγγαίο.

Με συμπεριφορές, αλλά και με το τι διοχετεύουν στον τύπο όπως είπαμε για αδιευκρίνιστους λόγους η διοίκηση του Δ. Παγγαίου φαίνεται να “αδικεί” τον άλλο βουλευτή της παράταξης τον Γιάννη Πασχαλίδη που σημειωτέων είναι ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας που πήρε τους περισσότερους σταυρούς στις τελευταίες εκλογές στον Δήμο Παγγαίου και δεύτερος σε σταυρούς στο Ν. Καβάλας.. Ενός ανθρώπου (Γ. Πασχαλίδης) χαμηλών τόνων, μακρυά από ίντριγκες, δολοπλοκίες, προσιτού (λαϊκού θα τολμούσα να πω) που με την στάση του αλλά και τις ενέργειες του έχει βρεθεί εδώ και χρόνια από πολλά πόστα πάντα δίπλα στα προβλήματα των Παγγαιορητών, μάλιστα πολλές φορές πιο αποτελεσματικά (από άλλους που λόγω θέσης και σχέσεων θα μπορούσαν να προσφέρουν πιο πολλά στους δημότες και όχι μόνο στους εαυτούς τους ).

Τις τελευταίες μέρες στον Δ. Παγγαίου ζούμε αυτό που εμείς αποκαλούμε στημένες φιέστες, κοινός προεκλογικές πασαρέλες (κατά τους άλλους κοπή πίτας) με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες μέσω των Μ.Μ.Ε., των social media φίλων ψηφοφόρων της Ν.Δ., αλλά και από το περιβάλλον του ίδιου Βουλευτή στη δυσαρέσκεια για αυτή την άνιση συμπεριφορά και από την διοίκηση αλλά και από τον προσκείμενα “φιλικό” σε αυτήν ελεγχόμενο τύπο.

Και τα ερωτήματα είναι:

Γιατί αυτή η άνιση και μεροληπτική μεταχείριση;

Ποια γραμμάτια εξοφλούνται προεκλογικά και σε εθνικό επίπεδο αλλά και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Γιατί κάποιος να θέλει και να τον συμφέρει να ποντάρει σε ένα “κουτσό άλογο” σε μία τόσο κρίσιμη εκλογική μάχη.;

Ή απλά έχει να κάνει με μια πιθανή και φημολογούμενη βουλευτική υποψηφιότητα του Φιλ. Αναστασιάδη; ΕΔΩ.

Λίγες μέρες ακόμα για την αναγγελία των ονομάτων των υποψηφίων, ίσως έτσι καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Υ.Γ.

Ακόμα γελάνε στο ΟΕΒΕΚ , αλλά στη ΔΕΕΠ τραβάνε τα μαλλιά τους, για το χτεσινό κατόρθωμα, γκάφα ολικής (χοντρό ξεκάρφωμα) κατόπιν ενεργειών του. Ψάξτε το………. τρελό γέλιο…….

84
3
X
+
error: Content is protected !!