Άκουγα προχτές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο την μετριοπαθή δημοτική σύμβουλο κα Κοντίδου που μετά από επίσκεψη στο δ.δ. Μυρτοφύτου παρουσίασε μια ζοφερή εικόνα και έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη, μίλησε για πλάκες σπασμένες και κατεστραμμένες στους δρόμους και πλατείες, το ίδιο για κάδους, καλάθια απορριμάτων, διάσπαρτα σκουπίδια, σπασμένα φρεάτια κλπ.
Οι δηλώσεις της και ότι συμβαίνει αλλού είναι η επιβεβαίωση ότι αυτός ο δήμος πλέον έχει εγκαταλειφθεί στην αλαζονεία του 58% και έχει αφεθεί στη τύχη του.
Από ότι φαίνεται έχει δίκιο και ο φίλος που τυγχάνει να είναι και φίλος του “ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” που εχτές όταν του έλεγα για την ίδια εγκατάλειψη στη Νικήσιανη και αλλού, μου είπε χαρακτηριστικά: Ο δήμος έχει μπει στο αυτόματο αλλά φαίνεται ότι το gps έχει χαλάσει και πάει προς τα βράχια και μου σύστησε να κάνω μια βόλτα στην Φρ. Παπαχρηστίδη για να δω την ίδια εγκατάλειψη.
Πράγματι από μια βόλτα στην Φ. Παπαχρηστίδη από το Δημαρχείο μέχρι την Εθνική Τράπεζα και επιστρέφοντας από το δρόμο της Λαϊκής (ένα τσιγάρο δρόμο) θα ψυχοπλακωθείς από αυτά που θα συναντήσεις. Σπασμένες ζαρντινιέρες, σπασμένα καλάθια απορριμάτων, σπασμένα σκαλοπάτια, σπασμένες πλάκες στα πεζοδρόμια, σκουπίδια εδώ και εκεί, εγκαταλελειμμένα μπάζα, κλαδιά, κάθε σχάρα και φρεάτιο όταν περνά αυτοκίνητο κάνει  ντούκου ντούκου και σε κάνει να πεταχτείς. Στις κολώνες αφίσες από εκδηλώσεις από τον Οκτώβριο, σήμερα 29 Ιανουαρίου και τα Χριστουγεννιάτικα πανό ακόμα στις κολόνες, ο Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος παρατημένος, ακόμα και τα stand από το τραινάκι στέκουν εκεί μπας και κάποιος τα πάρει σπίτι του. Για να μην μιλήσουμε για τις εκατοντάδες τρύπες στο οδόστρωμα. Πλήρη εγκατάλειψης αυτής της πόλης και σκεφτείτε είναι η πρωτεύουσα του Δήμου. Πριν λίγες μέρες διάβαζα μια ανάρτηση μιας καλής φίλης που έδειχνε ένα σπασμένο καλάθι…..

Κρατώ το κορυφαίο που γράφει “κοιτάτε λίγο και χαμηλά” και ταπεινά προσθέτω χαμηλώστε και λίγο την Μύτη κύριοι. 
Έτσι λοιπόν χωρίς άλλα λόγια να μερικές εικόνες του πιο κεντρικού δρόμου της πρωτεύουσας σκεφτείτε τι γίνεται λίγο πιο μέσα στο Πράβι και αλλού…… Και διερωτώμαι:  Ρε παλικάρια αντιδήμαρχοι και άλλοι, δόξα το Θεό βροχές, πλημμύρες, χιόνια, σεισμούς δεν έχουμε, έργα δεν έχουμε, τι ακριβώς κάνετε; Μόνο πίτες,  μπάλα, face book και social media; 

 

 


 

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!