Πολλοί είναι αυτοί που νόσησαν ή απεβίωσαν και στην χώρα μας από τον covid-19 ή αλλιώς κορονοϊό.
Πολλοί είμαστε αυτοί που ζούμε επαγγελματικά τις συνέπειες του. Ή καλλίτερα να πω τις συνέπειες των πολύ αυστηρών μέτρων που είχε πάρει η κυβέρνηση και που πολλά από αυτά καλώς ή κακώς συνεχίζουν και επηρεάζουν τις ζωές μας. Τα 15.258.434 κρούσματα και οι 624.155 νεκροί παγκοσμίως καθώς επίσης τα ραγδαίως αυξανόμενα κρούσματα στην χώρα μας και η αύξηση των νεκρών σε λιγότερο από 4 μέρες από τους 194 νεκρούς φτάσαμε τους 201, όπως επίσης το γεγονός ότι στο Ν.Καβάλας από τα 4 κρούσματα που είχαν καταγραφεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο και είδαμε ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες να απογειώνονται.  Όλα αυτά δείχνουν ότι ο “εφιάλτης” covid-19 όχι μόνο δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά επιδεινώνεται και όσο αναφορά την χώρα μας οι επιστήμονες και οι αρχές ήδη να μιλούν για το δεύτερο κύμα που ήρθε ή έρχεται στην χώρα μας. Και παράλληλα μιλούν για χαλαρότητα και σιγά σιγά βλέπουμε μέτρα που είχαν αρθεί να επανέρχονται…..
Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι τηρούν ή έστω προσπαθούν να τηρήσουν τα βασικά μέτρα όπως: μάσκα όπου επιβάλλεται, να κρατάμε κατά δύναμη αποστάσεις, τέρμα οι χειραψίες, οι διάχυτες αγκαλιές στη μέση του δρόμου, χρήση αντισηπτικού, αποφυγή συνωστισμού κλπ.

Μέτρα που ακόμα και τα παιδιά μας έχουν εμπεδώσει.
Βέβαια σίγουρα υπάρχουν και πολλοί που δεν τηρούν τα μέτρα, κάποιοι λόγω “παιδείας” δεν τα κατανοούν, μετά είναι και κάποιοι που πιστεύουν σε συνομωσίες και σε άλλα…… και αρνούνται ακόμα και την ύπαρξη του κορονοϊού βλάπτοντας τους γύρο τους, τους οικείους τους και τους εαυτούς τους, αλλά δεν θα ασχοληθώ με αυτούς γιατί όπως λέει μια παροιμία “όπως στρώσεις θα κοιμηθείς”.
Θα ασχοληθώ όμως με μια άλλη ομάδα που για μένα είναι η χειρότερη και η πιο υποκριτική από όλες. Αυτών που φαίνεται να είναι υπεράνω Νόμου, Θεού, κορονοϊού, των δικών μας θυσιών, και άλλων πολλών…. Με αυτούς που μας κουνάνε το χέρι, με αυτούς που έδωσαν πανελλαδικά και τοπικά εκατομμύρια στον τύπο για να μας “εκπαιδεύσουν”, με αυτούς που μας ρίχνουν τα πρόστιμα, με αυτούς που πρώτοι θα έπρεπε να τηρούν τα μέτρα, και να δείχνουν ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη, πρώτον για παραδειγματισμό και δεύτερον γιατί αυτοί ταξιδεύουν πολύ, συναντούν πολύ κόσμο, λατρεύουν και κάνουν τις πιο πολλές χειραψίες και ο συγχρωτισμός γύρω τους σίγουρα τους φτιάχνει…….


Ακόμα και όταν ……….

Δάσκαλε που δίδασκες…….

Ώρα ευθύνης……. όχι μόνο που γίνονται πανηγύρια, όχι μόνο που πάμε σε αυτά, όχι μόνο που δεν τηρούμε απόστάσεις αλλά η χαιρετούρα και οι αγκαλιές πάνε σύννεφο.
14 Ιουλίου 2020

17 Ιουλίου 2020 Ν. Πέραμος. Φιέστα…. εδώ  πήξαμε στην απόσταση των δύο μέτρων. 

Και κλείνω με δύο πρόσφατες φωτογραφίες που ίσως κάνουν τους πρωταγωνιστές να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πλέον Μ ειοψηφία….

 

Α΄ να και μια φρεσκότατη……….

Κλισέ βέβαια αλλά διαχρονικό..Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Και αν κάποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη τότε πρέπει να είναι το παράδειγμα……. και να αναγνωρίζει τις θυσίες των άλλων. Και ότι οι νόμοι, οι κανόνες ισχύουν για όλους.

0
0
X
+
error: Content is protected !!