Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους αλιείς παράκτιας αλιείας ότι παρατείνεται η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2021.
Ειδικότερα, με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα, η Κυβέρνηση παρατείνει και για το φορολογικό έτος 2021 την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας. Ο Βουλευτής, όπως και άλλοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τον αγροτικό κόσμο, είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στις προηγούμενες συναντήσεις του τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και στον Υπουργό Οικονομικών.
Ανάλογη ρύθμιση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αλιείς, ίσχυσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια προκειμένου να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Το μέτρο αφορά:
– Τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ
– Τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου, αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο, προϊόν της αγαστής συνεργασίας της κοινοβουλευτής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στέκεται δίπλα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και αξιοποιεί, στον βέλτιστο βαθμό, τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια, ώστε να τους στηρίξει, με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις.»
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!