Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού κ.Χάρη Θεοχάρη, μετέφερε σειρά αιτημάτων που του έχουν εκθέσει οι άνθρωποι του τουρισμού, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής αιτήθηκε την παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζομένους στον τουριστικό και στον επισιτιστικό τομέα, οι οποίοι πλήττονται σφοδρά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επίσης, μετά από συνάντηση που είχε με Θάσιους επιχειρηματίες, ο Γιάννης Πασχαλίδης μετέφερε στον Υπουργό το αίτημά τους για άμεση ανακοίνωση της επίσημης ημερομηνίας έναρξης υποδοχής, εκ μέρους της
Ελλάδας, επισκεπτών από χώρες του εξωτερικού και δη από τα Βαλκάνια, από όπου προέρχεται ο κύριος όγκος τουριστών της Π.Ε. Καβάλας, ώστε να διενεργηθούν οι κατάλληλες προετοιμασίες. Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της έλλειψης επικοινωνίας με το κράτος της Σερβίας, δοθέντος ότι η χώρα αυτή είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάρχει πλήρης άγνοια σχετικά με το τι θα ισχύσει γι’ αυτές τις χώρες, όταν θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Αναφορά επίσης έγινε και στο πρόβλημα του φωτισμού του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών των Λιμεναρίων, του οποίου την επίλυση ο Υπουργός υποσχέθηκε άμεσα.
Στο πάγιο αίτημα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων του επισιτισμού για άμεσο εμβολιασμό τους κατά του κορωνοιού, που μετέφερε ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Υπουργός ανέφερε ότι έχει ήδη ζητήσει τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τόσο των ξενοδοχοϋπαλλήλων όσο και των υπαλλήλων του επισιτιστικού τομέα.
Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο τουρισμός της Π.Ε. Καβάλας είναι σε ποσοστό 70% οδικός, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανοίξουν τη φετινή χρονιά, εκτός από τον Προμαχώνα, όλες οι πύλες εισόδου (Κήποι, Ορμένιο, Νυμφαία και Εξοχή). Για το λόγο αυτό , ο Υπουργός ενημέρωσε το Γιάννη Πασχαλίδη ότι έχει ήδη κατατεθεί οργανωμένο σχέδιο από το Υπουργείο στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, ώστε να γίνεται η είσοδος των επισκεπτών των ξένων χωρών από όλες τις πύλες οργανωμένα
και με ασφάλεια.
Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ.Θεοχάρη για την άψογη συνεργασία καθώς και για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε στα προβλήματα της Π.Ε.Καβάλας, των οποίων θα επιληφθεί άμεσα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

2
0
X
+
error: Content is protected !!