Τα πλημμυρισμένα Τενάγη περιμένουν από την δημοτική αρχή του Δήμου Παγγαίου να δράσει…άμεσα
Για μια ακόμη φορά η παράταξή μας «Σωστή Επιλογή για τον Δήμο Παγγαίου» επαναφέρει και με ερώτημά της στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ότι η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων, σχετικά με τα νέα πλημμυρικά φαινόμενα είναι αδιέξοδη!
Η τοποθέτηση του αγρότη, δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας «Σωστή Επιλογή», Μίμη Παπαθανασίου, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου ήταν σαφής, όταν ανέφερε το πρόβλημα με τα λημμυρισμένα Τενάγη, ζητώντας από τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες και να μην κρύβεται πίσω από υπεκφυγές …το ποιος έχει αρμοδιότητα στον κάμπο του Δήμου μας…
Ο κύριος Παπαθανασίου που είναι και μέλος της Αγροτικής Επιτροπής του Δήμου Παγγαίου, ανέφερε χααακτηριστικά στη συνεδρίαση του συμβουλίου ότι: «ενώ στην Αγροτική Επιτροπή του Δήμου Παγγαίου, είχαμε συμφωνήσει να γίνουν κάποιες ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής, εκτός από κάποιες τεχνικές
μικροπαρεμβάσεις που έγιναν, πέρασαν δύο μήνες και δεν είδαμε να γίνεται απολύτως τίποτε άλλο.
Ο καιρός μας πρόλαβε, τα έργα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια δεν ξεκίνησαν καν, υποσχέσεις ακούσαμε και τελικά οι πλημμύρες ήρθαν και πάλι, όπως το είχαμε προβλέψει.
Η κατάσταση είναι αδιέξοδη και δεν μπορούμε πια να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αναρωτώμενοι, ποιος είναι ο υπεύθυνος.
Σας έχω ακούσει κύριε δήμαρχε να μιλάτε για αρμοδιότητες, αλλά μια δημοτική αρχή πρέπει με το κύρος της να παίρνει πρωτοβουλίες και να προλαμβάνουμε ώστε να μην αφήνουμε σπαρμένα χωράφια να κολυμπούν στα νερά.
Είχαμε επίσης αποφασίσει στην αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, να πάμε στον ΕΛΓΑ, να αναφέρουμε το πρόβλημα, να τους πιέσουμε ώστε να έρθουν και να αποτυπώσουν την κατάσταση, ώστε να έχουν καθαρή εικόνα και να τους υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχουν χωράφια περσινά σπαρμένα με καλαμπόκια που δεν έχει γίνει ακόμη η συγκομιδή τους.
Υπάρχουν αγρότες που το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής τους καλλιέργειας στα Τενάγη είναι μέσα στο νερό και βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο.
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών υπάρχει το ενδεχόμενο μιας νέας νεροποντής που θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Για όλα αυτά εμείς σαν δημοτική αρχή τι έχουμε κάνει; Ο κόσμος είναι στα κάγκελα. Θα πρέπει ο Δήμος Παγγαίου και η δημοτική αρχή άμεσα να σταθεί πάνω από το πρόβλημα, να πάρει ακαριαίες πρωτοβουλίες, μια και παίζεται πλέον η επιβίωση των αγροτών που πλήττονται ανεπανόρθωτα».
Στην τοποθέτηση αυτή του δημοτικού μας συμβούλου Μίμη Παπαθανασίου, ακούσαμε μόνο δικαιολογίες από τον δήμαρχο και υποσχέσεις ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες…
Η υπαναχώρηση και η αδιαφορία δεν μπορεί να συνεχιστεί!
Εδώ και τώρα, θα πρέπει να γίνει η συνάντηση με τους συναρμόδιους Δήμους που συνορεύουν με τα Τενάγη των Φιλίππων, με την Περιφέρεια, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας, κάθε αρμόδιο παράγοντα και να ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίζουν σαφές χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης!
Να μην αφήσουμε με την αδιαφορία μας να ξαναγίνουν τα Τενάγη λίμνη, οι λιγοστοί αγρότες μας εκ νέου μετανάστες και ο πρωτογενής τομέας ουραγός στην ανάπτυξή της περιοχής μας.
Για την ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Ο επικεφαλής της παράταξης
Δημήτρης Μπαταλογιάννης

0
0
X
+
error: Content is protected !!