Δεν μας έφτανε ο covid που επέστρεψε, δεν φτάνει η ζέστη που μας εκνευρίζει, αλλά γίναμε αποδέκτες και μιας Εξώδικης επιστολής που αφορά άρθρο μας που είχαμε δημοσιεύσει στις 6 Ιουλίου (ΕΔΩ) σχετικά με τους προβληματισμούς μας για την επιλογή του Δήμου Παγγαίου για τους μηχανισμούς πρόσβασης των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Παγγαίου.

Το δικό μας ερώτημα και προβληματισμός που είχαμε πρώτο – θέσει στις 16 Ιουνίου (ΕΔΩ)   ήταν, και είναι:

Με τι κριτήρια ο Δήμος Παγγαίου  αποφάσισε να απορρίψει γνωστά, βραβευμένα και δοκιμασμένα μηχανήματα (SEATRAC) πρόσβασης των Α.με.Α που εκατοντάδες παραλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν εγκαταστήσει με μεγάλη επιτυχία, μηχανήματα που χιλιάδες ΑμεΑ εμπιστεύονται και νοιώθουν ασφάλεια από την χρήση τους; Όταν ουδείς γνώριζε τα μηχανήματα επιλογής του Δήμου Παγγαίου (SEA ACCESS II) και αν έχουν τοποθετηθεί πουθενά αλλού, αν έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα , αν είναι αξιόπιστα, αν είναι ασφαλή και λειτουργικά και αν ικανοποιούν τόσο τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές όσο και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχουν οι δυνητικοί του χρήστες (δηλ. τα άτομα με αναπηρία).

Στην πορεία της έρευνας μας προέκυψαν πολλά  στοιχεία τα οποία δημοσιεύσαμε όπως επιβάλετε, μεταξύ αυτών επίσημες επιστολές και ανακοινώσεις του επίσημου και έγκυρου οργάνου ΠΑ.Σ.ΠΑ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) προς Κ.Ε.Δ.Ε , δημάρχους που επισημάνουν προβλήματα, και μάλιστα ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για τα μηχανήματα SEA ACCESS που όχι μόνον τα χαρακτηρίζουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΣΩΝ ΚΑΝΟYΝ ΧΡΗΣΗ αλλά καταγγέλλουν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ και ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ κλπ. Στο ίδιο επίμαχο άρθρο για δημοσιογραφικούς & δεοντολογικούς λόγους είχαμε δημοσιεύσει και σχετική δήλωση του Δημάρχου Παγγαίου που μιλούσε για πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια στον διαγωνισμό. Στην επισταμένη τότε έρευνα μας δεν είχαμε βρει ούτε ένα δημοσίευμα σχετικά με συγκεκριμένη τοποθέτηση SEA ACCESS II σε παραλία της Ελλάδας.

Προχτές (28/7/2020) αργά το απόγευμα μέσω ΕΜΑΙL και με ηλεκτρονική υπογραφή λάβαμε από την νόμιμη εκπρόσωπο και διαχειρίστρια της εταιρίας που κατασκευάζει και διαθέτει τα SEA ACCESS II εξώδικό επιστολή με την “απειλή” αγωγής από μέρους τους, αν δεν δημοσιεύσουμε την ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ της ομόρρυθμης εταιρίας τους κατά Του Σωματείου με την επωνυμία «Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών» (ΠA.Σ.ΠA.), που εδρεύει στην Αθήνα…………….. με την επισήμανση… Σε διαφορετική περίπτωση, με δεδομένο ότι οφείλετε να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας και ότι πλέον σας ενημερώσαμε πλήρως για την αλήθεια των γεγονότων, σας δηλώνουμε ότι θα αναγκαστούμε προβούμε στην άσκηση κάθε δικαιώματός μας σε βάρος σας αλλά και σε βάρος οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου που συμβάλει στη διάδοση αναληθειών, ανακριβειών, ψευδών και συκοφαντικών αναφορών εις βάρος μας, για την προάσπιση των περιουσιακών και μη περιουσιακών μας δικαιωμάτων.

Εμείς σαν Paggaionet αφού πρώτα ενημερώσουμε την εταιρία με την επωνυμία «Α.ΜΑΝΤΕΛΑΚΗΣ &ΣΙΑ Ο.Ε.», και τον διακριτικό τίτλο «AKRIMAN» ότι Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας,  να πούμε ότι η εξώδικός επιστολή σας μας κέντρισε περισσότερο δημοσιογραφικά και μάλιστα αρνητικά.  Απλά για να συμπληρώσουμε την δημοσιογραφική μας έρευνα προς όφελος των αναγνωστών μας και για αυτόν και μόνο λόγο θα την δημοσιεύσουμε.  Δημοσιογραφικές υποδείξεις δεν δεχόμεθα και να είστε σίγουροι ότι διασταυρώνουμε τις πληροφορίες μας ποικιλοτρόπως και σε βάθος.  Στα πλαίσια αυτά θα δημοσιεύσουμε και την επιστολή σας που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό διαφημιστικό δελτίο τύπου που δυστυχώς δεν πετυχαίνει το στόχο του και το μόνο που κάνει είναι να συντηρεί και να μεγεθύνει  την ανησυχία μας και τα ερωτήματα μας. Η πολυσέλιδη (11 σελίδες) εξώδικος επιστολή με ατελείωτες αράδες με έντονες (BOLD)  γραμματοσειρές δεν μας πτοεί και δεν μας πείθει και οι ανησυχίες μας και τα ερωτήματα μας παραμένουν. Το μόνο που μπορούμε επιεικώς να πούμε, είναι ότι προστέθηκαν στην πληροφόρηση μας κάποια βίντεο που εσείς μας παραπέμψατε και αυτά αντί να μας καθησυχάσουν μας προβλημάτισαν περισσότερο.

Επιφυλασσόμενοι λοιπόν παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι λανθασμένα ! στην επιστολή σας η ημερομηνία που αναφέρεται ως ημέρα δημοσίευσης του άρθρου μας τη  9/7/2020 είναι παντελώς αναληθές και η πραγματική ημερομηνία είναι η 6/7/2020 όπως  ευκρινέστατα αναφέρεται  στην ιστοσελίδα μας, και αυτό έχει την σημασία του όπως θα δούμε παρακάτω.

Επίσης επισημάνουμε ότι μέσα από το ερώτημα  μας είναι πασιφανές ότι στις αναρτήσεις μας αντικείμενο μας είναι τα μηχανήματα επιλογής του Δήμου Παγγαίου δηλαδή τα SEA ACCESS II και η ασφάλεια τους.

Όλα τα άλλα που δημοσιεύσαμε ήταν τα στοιχεία αποτέλεσμα της δημοσιογραφικής  έρευνας μας και είναι  συνταγματικό δικαίωμα και καθήκον μας να τα δημοσιεύσουμε. Κάθε στοιχείο σε κάθε έρευνα που βρίσκουμε δεν σημαίνει ότι επιλεκτικά τα υιοθετούμε ή τα απορρίπτουμε.   

Παρόλο αυτά……

Μας εγκαλείτε ότι ανυπόστατα και ψευδώς διαδίδουμε ότι τα μηχανήματα σας δεν έχουν δοκιμαστεί ή τοποθετεί πουθενά με τα εξής επιχειρήματα:

(δ) ο μηχανισμός μας έχει ήδη ελεγχθεί στην πράξη ως προς την ασφάλεια και την αξιοπιστία του, δεδομένου του ότι η εταιρεία μας παραχώρησε δωρεάν τον εν λόγω μηχανισμό σε ξενοδοχείο αποκλειστικά για ΑμεΑ, για ολόκληρο το καλοκαίρι του 2016 (από τις αρχές Μαΐου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του έτους 2016), όπου γινόταν καθημερινή χρήση από ΑμεΑ με βαριές αναπηρίες. Συλλέχθηκαν δε στη συνέχεια και αξιοποιήθηκαν αναλόγως από την εταιρία μας προς μέγιστη βελτίωση του μηχανισμού, οι απαιτούμενες συστάσεις τόσο των εργοθεραπευτών όσο και των ΑμεΑ.

(ε) ο μηχανισμός έχει ήδη, από το έτος 2016, τοποθετηθεί στο Δήμο του Αγίου Ευστρατίου, λειτουργώντας άψογα και με απόλυτη ασφάλεια.

 Η έρευνά μας τότε και τώρα καταδεικνυεί τα εξείς:

Α) Όσα αναφέρονται αίολα στο (δ) την πρώτη τοποθέτηση το 2016 αφού δεν υπάρχουν ονόματα ή περισσότερες λεπτομέρειες και δεν μπορούν να διασταυρωθούν ή να βρεθούν σχετικές δημοσιεύσεις, δεν κρίνονται ικανοποιητικά και βάσιμα ώστε να μέμφεστε εμάς για διάδοση αναληθειών, ανακριβειών, ψευδών και συκοφαντικών αναφορών.

Β)  Όσο για το (ε) και πάλι; για τοποθέτηση του 2016 στο νησί του Αγίου Ευστρατίου στην έρευνα που κάναμε δεν είχαμε βρει κάποια δημοσίευση ή στοιχεία. Δεν γνωρίζαμε το γεγονός και μόνο μετά την δική σας επισήμανση στην Εξώδικο επιστολή σας που μας παραπέμψατε σε ένα βίντεο στο youtube ΕΔΩ με δηλώσεις της δημάρχου της νήσου  του Αη Στράτη μάθαμε το γεγονός.  Εδώ να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο βίντεο που μας υποδείξατε έχει ημερομηνία ανάρτησης 8 Ιουλίου 2020  δηλαδή 2 μέρες μετά την δική μας ανάρτηση Και εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα όπως: Πως γίνεται μετά από 4 χρόνια από την τοποθέτηση του μηχανήματος και την συγκεκριμένη μέρα (8/7/2020) να υπάρξει ξαφνικά το συγκεκριμένο βίντεο;  Πως είναι δυνατόν και πάλι να μας μέμφεστε και να μας απειλείτε για κάτι που έγινε κατόπιν της αναρτήσεως μας με την ημερομηνία 6/7/2020 και όχι 9/7/2020 που εκ λάθους θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχετε γράψει στην εξώδικο επιστολή, όπως και σας επισημάναμε και νωρίτερα.

Στην συνέχεια μας παραπέμπετε σε ένα ακόμα βίντεο επίδειξης του μηχανήματος σας από ΑΜΕΑ. ΕΔΩ 

Παρακολουθώντας κάποιος το βίντεο αντιλαμβάνεται ότι ο χειρισμός του μηχανήματος γίνεται από δεύτερο άτομο πράγμα που αναιρεί τον ισχυρισμό σας και δήλωση σας στο εξώδικο σας ότι ο μηχανισμός  είναι δε εύκολος στη χρήση του, καθώς τα ΑμεΑ δεν χρειάζονται τη βοήθεια ή την υποστήριξη κανενός κατά τη χρήση του απολύτως λειτουργικού μηχανισμού μας.

Κακώς βέβαια αναφερόμαστε στα πιο πάνω γεγονότα αφού αναφέρονται επί το πλείστον στο 2016 και είναι αυτονόητο ότι αναφέρονται στο παλαιότερο μοντέλο SEA ACCESS και όχι στο μοντέλο SEA ACEESS II επιλογής του Δήμου Παγγαίου που είναι το αντικείμενο της ανάρτησης μας. Αλλά δεν πειράζει όλα έχουν την σημασία τους.

Στο εξώδικο σας το SEA ACCESS II μπαίνει στο τοπίο όταν μας παροτρύνετε να παρακολουθήσουμε ένα ακόμα βίντεο της  Ε.Σ.Α.μεΑ στο youtube ΕΔΩ και όπως επικαλείστε για να δούμε την απλότητα στη χρήση του, την ασφάλεια και αρτιότητα του μηχανισμού στα εγκαίνια εγκατάστασης του στο Δήμο Ναυπλιέων που έχει πρόσφατη ημερομηνία 6/7/2020.
Παρακολουθήσαμε με πολύ ενδιαφέρον το βίντεο διάρκειας 27 λεπτών και έχουμε να παρατηρήσουμε:
Στα 25 λεπτά του βίντεο βλέπουμε αποσπάσματα από παρά πολλές παραλίες της Ελλάδας όπου παντού γίνεται χρήση SEATRAC και πραγματικά επιδεικνύονται από ΑΜΕΑ η απλότητα, η ασφάλεια, η αρτιότητα του μηχανισμού SEATRAC και σίγουρα αναδεικνύεται η αποτελεσματικότητα του SEATRAC.  Σε αντίθεση με το 2,5 λεπτών αφιέρωμα στο μοναδικό στο βίντεο SEA ACESS ΙΙ από τα εγκαίνια εγκατάστασης του στο Τολό Ναυπλίου. Δυστυχώς στο 2,5 λεπτών αυτό βίντεο δεν είχαμε την ευκαιρία (σε αντίθεση με τα άλλα βίντεο) να δούμε μια πλήρη επίδειξη του Μηχανήματος από κάποιο ΑΜΕΑ απλά είδαμε κάποιους κυρίους όχι ΑμεΑ με ρούχα και παπούτσια να κάνουν μερική χρήση της καρέκλας του μηχανήματος εκτός νερού (γιατί;). Κάποιος λοιπόν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι στο συγκεκριμένο βίντεο ακούσαμε προσδοκίες για το μηχάνημα αλλά δεν είδαμε χρήση και πραγματικά την αποτελεσματικότητα του. Σημαντικό να πούμε εδώ ότι στον Δήμο Ναυπλιέων  τοποθετήθηκαν 4 μηχανήματα.

Και ερχόμαστε σε δύο βίντεο από το Ναύπλιο από δοκιμαστικές χρήσεις των συγκεκριμένων  SEA ACCESS II από άτομο ΑμεΑ του συλλόγου ΑμεΑ….Εν Δράσει ο οποίος άμεσος αντιλαμβάνεται, επισημάνει και αναφέρει τα προβλήματα, την επικινδυνότητα και την δυσκολία της χρήσης του.

Το πρώτο βίντεο ΕΔΩ

Το δεύτερο βίντεο ΕΔΩ

Το τρίτο βίντεο με ημερομηνία 27/7/2020 δηλαδή μόλις 4 μέρες πριν από σήμερα, και μόνο μια μέρα πριν το εξώδικό σας, που είναι ρεπορτάζ του Αθηναϊκού καναλιού ΑΝΤΕΝΑ στο Ναύπλιο. Εδώ με ανατριχίλα ακούμε τους παρουσιαστές από το studio αλλά και την δημοσιογράφο του ρεπορτάζ στην συγκεκριμένη παραλία να λένε: τα μηχανήματα υπολειτουργούν, οι ράμπες δεν είναι καθόλου χρηστικές, δεν είναι καθόλου λειτουργικές, είναι σαν να έπρεπε να τις βάλουμε και…. τις βάλαμε! Ο άνθρωπος (χρήστης ΑμεΑ) πρέπει να σέρνεται σαν ΦΩΚΙΑ. Στο ρεπορτάζ ήταν παρόν και άτομο ΑμεΑ που δήλωσε ότι τρείς από τις 4 ράμπες που τοποθετήθηκαν στο Ναύπλιο και  δοκίμασαν παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα και δεν μπορούν τα ΑμεΑ να τις χρησιμοποιήσουν. Το βίντεο ΕΔΩ

Εν κατακλείδι για να μη μακρηγορούμε τα στοιχεία που μας παρουσιάσατε όχι μόνον δεν μας έπεισαν και αν λάβουμε υπόψιν την φράση σας στο εξώδικο ότι  πλέον σας ενημερώσαμε πλήρως για την αλήθεια των γεγονότων, αφού ότι μας παρουσιάσατε που όπως είναι φανερό και από το ΝΕΟ ιστολόγιο σας, αυτά τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι τα μόνα που η επιχείρηση σας μπορεί επιδείξει παρουσιάζουν μια άλλη αλήθεια των γεγονότων και δείχνουν άλλα και αντί να λύνουν προβλήματα φαίνεται τα κάνουν πιο εμφανοί. Από όλα αυτά που μας παρουσιάσατε φαίνεται  ότι η επιχείρηση σας μετά από την δραστηριότητα του 2016 στον τομέα πρόσβασης των ΑμεΑ για κάποια χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάποια δραστηριότητα μέχρι που επανεμφανίζετε πρόσφτα. Δυστυχώς από τα στοιχεία που εσείς μας παρουσιάσατε είναι πασιφανές ότι από τα βίντεο που εσείς μας στείλατε αλλά και από αυτά που η έρευνα μας βρήκε ότι πέρα από το Μηχάνημα του 2016 του αη Στράτη όλα τα άλλα μηχανήματα σας φαίνεται να μην ανταποκρίνονται σε όλα αυτά εσείς δηλώνεται ως αλήθεια και που τα ΑμεΑ προσδοκούν.
Όσο  για τον διαχωρισμό που κάνουμε για τον μηχανισμό στον Αγ. Ευστράτιο, να πούμε ότι απλά δεν έχουμε κανένα λόγο ή πληροφορία να αμφισβητήσουμε αυτά που λέει η Δήμαρχος, αλλά στο σημείο αυτό θα κάνουμε ένα άλλο σχόλιο. Ο αγαπητός Αη Στράτης έχει μόνο 270 κατοίκους (απογραφή 2011) αλλά και από τα στοιχεία τουρισμού, στατιστικά έχει πολύ μικρότερο αριθμό ΑμεΑ από τον Δήμο Παγγαίου που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, άρα και αναλογικά χρήστες των μηχανισμών ΑμεΑ.

Ειδικότερα για το SEA ACCES II που είναι και η επιλογή του Δήμου Παγγαίου (4 μηχανήματα) και μας αφορά, τα στοιχεία που εσείς μας παρουσιάσατε, τα δικά σας βίντεο, τα βίντεο που βρήκαμε, οι επιστολές και η στάση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, τα συμπεράσματα των ανθρώπων του συλλόγου ΑμεΑ..εν δράσει, δηλαδή των άμεσα ενδιαφερόντων, αλλά τα αρνητικά σχόλια δημοσιογράφων μας προβληματίζουν όσο αναφορά την ασφάλεια, αυτονομία, πρακτικότητα των μηχανισμών και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα μηχανήματα σας χρειάζονται περεταίρω βελτίωση και όχι εξώδικα.

Μιλώντας για εξώδικα να πούμε δυο λόγια. πρώτον δεν κατανοούμε γιατί το εξώδικό προς εμάς το κοινοποιήσατε και στον Δήμο Παγγαίου. Πως είναι δυνατόν ένα εξώδικο μεταξύ δυο ιδιωτικών επιχειρήσεων να κοινοποιείται σε ένα τρίτο και μάλιστα Δήμο; Ειδικότερα μας παραξενεύει το γεγονός ότι χρόνος επιλογής που μας στείλατε ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ το εξώδικο να συμπίπτει με το χρόνο ανακοίνωσης από τον Δήμο για τις καθυστερημένες δοκιμές εγκατάστασης των μηχανημάτων σας στις παραλίες του Παγγαίου. Σύμπτωση; ή εκτός εάν……?

Γνωρίζουμε ότι πέρα από εμάς και τον ΠΑ.Σ.ΠΑ ( Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών) έχετε στείλει εξώδικα και σε άλλα site που πάνω κάτω όταν ασχολήθηκαν με το θέμα επεσήμαναν τα ίδια για τους μηχανισμούς σας, δεν θα εκπλαγούμε αν στείλατε εξώδικα και στον Σύλλογο ΑμεΑ εν Δράση ή ακόμα στον ΑΝΤΕΝΑ (αμφιβάλουμε βέβαια για ευνόητους λόγους….) ή σε όποιον άλλο σας ενοχλεί όπως τονίζεται στο εξώδικό σας. Αλλά τα θέματα των ΑμεΑ είναι πολύ ευαίσθητα, και χρειάζονται ΣΩΣΤΕΣ λύσεις και όχι εξώδικα.

Όπως επίσης και το καλό μάρκετινγκ δεν γίνεται μέσω εξώδικων, γίνεται με σωστές απαντήσεις, καλά προϊόντα και καλή φήμη. Κα όχι τα εξώδικα να ξεπερνούν τα μηχανήματα που τοποθετήσατε. 

Κλείνοντας, για μας παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα, γιατί ο Δήμος Παγγαίου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως τα ΑμεΑ δεν διάλεξε την ασφάλεια, την αποδεδειγμένη ποιότητα, προϊόντα μιας εταιρίας που μόλις το 2019 εγκατέστησε 97 μηχανήματα σε παραλίες και που φέτος όπως μάθαμε από το βίντεο που εσείς μας κοινοποιήσατε ότι θα τοποθετήσει τουλάχιστον άλλα 100 και όπως αναφέρεται στο ίδιο βίντεο η εταιρία SEATRAC έχει δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο τουριστών ΑμεΑ και έχουν τοποθετήσει την Ελλάδα πολύ ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη τουρισμού σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Πρόσφατα για μια φορά ακόμα η εταιρία των SEATRAC είχε μια ακόμα παγκόσμια διάκριση διαβάστε ΕΔΩ.  Το ερώτημα παραμένει γιατί ο Δήμος Παγγαίου προτίμησε άλλα μηχανήματα και να εμπλακεί σε καταστάσεις που προαναφέρθηκαν και προϊόντα μη δοκιμασμένα ευρέως με μόλις 5 μηχανήματα εγκατεστημένα από το 2016, με πολύ κακές κριτικές από τους ενδιαφερόμενους ΑμεΑ και όχι μόνον, αβέβαια και που μάλλον ακόμα θέλουν δουλειά για την ασφάλεια και την χρηστικότητα, και δεν συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε στον Δήμο Παγγαίου να μην ζήσουμε την απογοήτευση που έζησαν τα ΑμεΑ στον Δήμο Ναυπλιέων.

Το Γιατί; παραμένει και είναι τεράστιο!

Ακολουθεί το εξώδικο της SEA ACCESS με την υπενθύμιση ότι Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ paggaionet.signed
0
0
X
+
error: Content is protected !!