Το άσπρο πέπλο της Σοφίας έχει σχεδόν καλύψει τον Δ. Παγγαίου από την κορυφή του Παγγαίου έως τις παραλίες του. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προς το παρόν και με τον Δήμο να δηλώνει ετοιμοπόλεμος για τις χιονοπτώσεις που θα ενταθούν βαθμιαία και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον για 24 ώρες,  με μια νύχτα να έρχεται με ισχυρό παγετό και ισχυρή χιονόπτωση. Στη Νικήσιανη που από το πρωί χιονίζει αδιάκοπα ήδη αλάτι έχει πέσει στους δρόμους. 

ΈΚΤΑΚΤΟ δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το επόμενο διήμερο

 Παρασκευή (04-01-2019)
Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται θα ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. 

 

2. Το Σάββατο (05-01-2019)
Οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική, καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Β] Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί και τις δυο ημέρες. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι ολικός.

Γ] Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αύριο Παρασκευή (04-01-2019), θα πνέουν βαθμιαία θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και από τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ, που αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (05-01-2019).

0
0
X
+
error: Content is protected !!