Ο Ε.Ο.Δ.Υ σε επίπεδο χώρας χτες ανακοίνωσε νέο ρεκόρ διασωληνωμένων 824 άτομα και η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για ακόμα 74 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
Οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν ήταν 91 με το σύνολο θανόντων να φτάνει στους 9.330.
Τα νέα κρούσματα είναι 3.067 έφτασαν σε σύνολο τα 311.033 κρούσματα, τα pcr test της ημέρας ήταν 19.874.

Δήμος Καβάλας και Θάσος σε Βαθύ Κόκκινο.

Μετά την κατανομή των χτεσινών αποτελεσμάτων, ανακοινώθηκαν 73 κρούσματα στη π.ε.  Ν. Καβάλας και 13 για την Θάσο, ανακοινώθηκε από τον  Χαρδαλιά ότι ο Δήμος Καβάλας και η Θάσος εισέρχονται σε βαθύ κόκκινο, αφού η μεν Θάσος πέρασε στην πρώτη θέση πανελλαδικά με αύξηση τα ενεργά κρούσματα ανά 100.000 με 94,41, ενώ η Καβάλα πέρασε στην τρίτη θέση πανελληνία με 54.48 ανά 100.000 κατοίκους.  Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Δυτική Αττική με 67,11.

Από την Πέμπτη ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας απεύθυνε έκκληση στους ειδικούς στα κέντρα αποφάσεων αλλά και στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ζητώντας αυτό που μήνες τώρα φωνάζουμε και ζητάμε και εμείς μέσω των δημοσιευμάτων μας, το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρχει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για τα κρούσματα και να υπάρχει διαχωρισμός ανά δήμο και δημοτικό διαμέρισμα και φορέα. Όπως γίνεται σε άλλες περιφέρειες και άλλους νομούς π.χ Καστοριάς κλπ. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας  ΕΔΩ

Στην Καβάλα είναι φανερό ότι τα πράγματα στο Νοσοκομείο δυσκολεύουν. Με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ντ. Κλειτσιώτη από Μεθαύριο Δευτέρα το νοσοκομείο κλείνει την πόρτα του σε ασθενείς με κορονοϊό από την Δράμα και τη νοσηλεία τους (αλήθεια που θα πάνε;).
Στις 2 κορονοκλινικές του νοσοκομείου νοσηλεύονται 61 ασθενείς, οι 16 είναι από την Δράμα, 4 από Θάσο και οι υπόλοιποι από το Νομό Καβάλας.  6 νοσηλεύονται στην Μ.Ε.Θ, από αυτούς οι 3 είναι από την Θάσο και είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σε καλλίτερη κατάσταση νοσηλεύονται 2 ασθενείς από Δράμα και1 από το Ν. Καβάλας. Πάντως το νοσοκομείο βρίσκεται σε ετοιμότητα να ανοίξει και τρίτη κορονοκλινική.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Προς το παρόν ο Δήμος Παγγαίου παραμένει εκτός του βαθύ κόκκινου. Με τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνουν ραγδαία. Και βέβαια οι δημότες να παραμένουν στο σκοτάδι, αφού είναι πλέον εμφανές ότι “κάποιοι” αποφεύγουν να ανακοινώνουν τα κρούσματα ……… Πριν την απότομη αύξηση κρουσμάτων (Γ΄ κύμα) γραμματείς, Φαρισαίοι, δήμαρχοι  και αντιδήμαρχοι συνόδευαν τα συνεργεία του Ε.Ο.Δ.Υ. (θυμάστε την πληθώρα των φωτογραφιών τους!!! ) και μετά στο τέλος των τεστ τουλάχιστον ανακοίνωναν τα αποτελέσματα αυτών των τεστ. . Εδώ και βδομάδες ναι μεν αυξήθηκαν τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Δήμο Παγγαίου, λογικό πλέον να μην συνοδεύονται  από του γραμματείς ,Φαρισαίους και αντιδημάρχους  λόγω εργασιών τους στο Δήμο. Αλλά παράλληλα έπαψαν να δημοσιοποιούν τα κρούσματα αυτών των τεστ (λες και είναι κρατικό μυστικό). Παράδειγμα αυτή την εβδομάδα έγιναν rapid test:  Δευτέρα στο Ελαιοχώρι, Δευτέρα, στη Ν. Ηρακλείτσα, Πέμπτη στη Νικήσιανη, Πέμπτη στην  Αυλή, Παρασκευή  στις Ελευθερές. Διαβάσατε πουθενά επίσημα αποτελέσματα από αυτά τα τεστ; Όχι απλά μπαίνουν στην μεγάλη σούμα Καβάλα 54, Καβάλα 73 κλπ.  Γιατί αυτή η μυστικότητα εδώ και τόσους μήνες;  Αλλά βέβαια ας μην χαλάσουμε την τζαμάω εικόνα και κατάσταση του όλα ρόδινα και τέλεια στο Δήμο Παγγαίου….. 

Για τη Νικήσιανη όπως γράψαμε την Πέμπτη μάθαμε ότι τα τεστ έδειξαν 2 κρούσματα , επίσης μάθαμε για τα τεστ στην Αυλή ότι έδειξαν και εκεί άλλα 2 κρούσματα.  Επίσης την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι έκλεισαν 3 τμήματα σε Λύκεια του Δήμου μας λόγω κρουσμάτων, ένα στο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, ένα στο ΓΕΛ της Νικήσιανης και ένα στο Λύκειο Ν. Περάμου. Επίσης έκτοτε μας έχουν γίνει γνωστά 1 ακόμα κρούσμα στον π. Δήμο Παγγαίου,  3 κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή Ελευθερούπολης, τουλάχιστον 4 κρούσματα στα χωριά της Δ.Ε Ελευθερών, τουλάχιστον 4 κρούσματα στα χωριά του πρώην δήμου Πιερέων. Και αυτά είναι τα μόνα που έγιναν γνωστά σε εμάς και πιστεύουμε ότι είναι σωστά. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα που αγνοούμε. Πάντως βάση αυτών των στοιχείων τις 2-3 τελευταίες μέρες μετράμε τουλάχιστον19 κρούσματα στον Δήμο μας.

Μου είναι αδιανόητο ότι οι διοικούντες του Δήμου Παγγαίου ζουν μόνο με το φαίνεσθαι και την ανεμελιά και δεν κατανοούν ότι αν οι δημότες είχαν πραγματική και επίσημη ενημέρωση σίγουρα θα ήταν πιο προσεκτικοί και λιγότερο ανέμελοι και να περιορίσουν την διασπορά και επίσης δεν θα πέσουν από τα σύννεφα όταν ο Δήμος μας μπει και αυτός σε Βαθύ Κόκκινο.

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας ανά εβδομάδα Απριλίου. (Χωρίς την Θάσο)

Ημ/νια Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Σύνολο
1-7  Απρ. 16 35 28 13 15 45 43 195
8-14 Απρ. 15 24 33 24 16 53 41 206
15-21 Απρ. 52 73           125
22-28 Απρ.                
29-30 Απρ.                
ΣΥΝΟΛΟ               526
3
5
X
+
error: Content is protected !!