Δώδεκα χρόνια Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Παγγαίου.

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται εφέτος, από την 19ην Ιουνίου 2004, όταν ο λαός της Παγγαιωριτικής Εκκλησίας, υποδέχονταν στην έδρα του Παγγαίου τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της κ. Χρυσόστομο εις διαδοχήν του προκατόχου του κυρού Ευδοκίμου. Η υποδοχή του έγινε με κάθε επισημότητα στην είσοδο της Ελευθερούπολης, από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της πόλης, από τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο λαό του Παγγαίου, ενώ η τελετή της Ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Ιστορικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως παρουσία δεκάδων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπροσώπων των λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών, από τον αείμνηστον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσις Ελλάδος Χριστόδουλον.
Τα δώδεκα αυτά χρόνια στο πρόσωπο του βλέπουμε το ανύστακτο ενδιαφέρον του επισκόπου για όλα τα θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας, πνευματικά, κοινωνικά και διοικητικά. Στο πρόσωπό του βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων για την διάδοση και την εμπέδωση του Λόγου του Θεού, του πνεύματος του Ευαγγελίου, στις ψυχές και το πνεύμα των χριστιανών μας. Γνωρίζομε επίσης ότι δεν τον αφήνει ήσυχο η εντολή του Αποστόλου Παύλου «Μανθανέτωσαν δε και οι υμέτεροι καλών έργων προίστασθαι εις τας αναγκαίας χρείας, ίνα μη ώσιν άκαρποι» (Τιτ.3,14). Γνωρίζομε τον αγώνα και την θεάρεστη αγωνία του για να εκπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.
Αξιώθηκε να χειροτόνησει πλειάδα νέων, οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως ευεργετηθέντες υπ’ Αυτού διότι δέχθηκαν από τα χέρια Του την Αγία Ιεροσύνη, εις εκ των οποίων και εγώ. Οι πνευματικές και πατρικές συμβουλές του μας καθοδηγούν όλους στη δύσκολη αυτή ζωή του Ιερέως. Μα προπάντων η υπομονή του, η αγάπη του στο Χριστό, στην Εκκλησία και στα Ιερά γράμματα μας δίνει καθημερινά το πρότυπο καλού και πνευματικού ποιμένα.
Μικρό αντίδωρο όλων αυτών η διαβεβαίωση μου, με ειλικρίνεια, ότι διαρκής φροντίδα και μέριμνα μου θα είναι πάντοτε η υπακοή και η προθυμία να εκτελώ τις εντολές του, ώστε ο,τι καλό σχεδιάζει για την πνευματική πρόοδο της Μητροπόλεώς μας και ο,τι αφορά το αθόρυβο κοινωνικό της έργο να γίνεται, του Κυρίου συνεργούντος, αμέσως έργο.
Εγκάρδια δε ευχή, ο κραταιός Δομήτωρ της Εκκλησίας δια πρεσβειών του πολυαγαπημένου προστάτου και διδασκάλου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, να το έχει σώον, υγιά και μακροημερεύοντα, ώστε να ποιμαίνει την λαχούσα Ποίμνη του Παγγαίου, όπως εδώ και 12 χρόνια πράττει: με ζήλο, ενθουσιασμό και ακατάπαυστη εργατικότητα!

Από την σελίδα του Πανοσιολογιώτατου Πρωτοσύγκελλου Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως  Πατέρα  Χρυσόστομου Μπένου

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
2,245 προβολές
X
+