Δύσκολη νύχτα η φωτιά εξακολουθεί και μαίνεται εκτός ελέγχου σε κάποιες περιοχές της Θάσου.

Δύσκολη νύχτα η φωτιά εξακολουθεί και μαίνεται εκτός ελέγχου σε κάποιες περιοχές της Θάσου.

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στη Θάσο αυτή την στιγμή. Τα μεγάλα προβλήματα αυτή την ώρα στο Ποτο και Θεολόγο, τα μέτωπα στου Καζαβήτι και Πρίνο εναλλάσσονται λόγω των δυνατών ανέμων που συνέχεια αλλάζουν διευθύνσεις, όπως και η κατάσταση στα Λιμενάρια παραμένει δύσκολη.
Μέχρι στιγμής ο απολογισμός τραγικός με έναν τραυματία πυροσβέστη, άλλους με μικροτραυματισμόυς και νωρίτερα είχαμε εκκένωση δύο Χωριών, νωρίτερα στη περιοχή της Θυμωνιάς ο κόσμος εγκατέλειψε τις εστίες του και βρήκε καταφύγιο στη παραλία, έχει γίνει ήδη γνωστό ότι  κατοικίες έχουν καεί και ότι υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα γης που κάηκαν, όπως και πάρα πολλά Ελαιόδενδρα.
Λόγω των συνεχών αφίξεων παραμένει αδιευκρίνιστος και ο αριθμός των δυνάμεων που επιχειρούν αυτή την ύστατη στιγμή ώστε η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο πριν νυχτώσει. Από παλαιότερες ανακοινώσεις της Π.Υ., περίπου 90 με 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα μαζί με πεζοπόρα τμήματα σε διάφορες περιοχές με δεκάδες εθελοντές κατοίκους και μη, έδιναν την μάχη από εδάφους, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι στο νησί έχει μεταβεί και η Α’ ΕΜΑΚ. Όσο από αέρος σίγουρα 4 αεροπλάνα Canadair, 2 PZL και 2 ελικόπτερα έδιναν την μάχη με κάποιες πληροφορίες να μιλούν ότι άλλα δύο αεροπλάνα να συμμετέχουν στην προσπάθεια. Σύντομα αναμένονται και δυνάμεις του στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα.
Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ καταγγέλλει ότι τα αεροπλάνα κατέφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση στο μέτωπο της φωτιάς, όπως επίσης σε βίντεο φάνηκε το αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των τοπικών βουλευτών και της κεντρικής Εξουσίας. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος θα φτάσει στη Θάσο μέσα στις επόμενες ώρες.
Ο μεγάλος εχθρός παραμένει ο ισχυρός άνεμος και τα πολλά μέτωπα και το σκοτάδι που πλησιάζει.

Στο πιο κάτω βίντεο του Center έχουμε ένα πολύ καλό χρονικό της κατάστασης.

Η φωτογραφίες είναι από χρήστες του F.B.

14292472_1292745780760416_1390943120514084577_n

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
4,423 προβολές
X
+