Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης που είχε από ιθύνοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  Τρόφιμων, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες πως από αύριο Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2020, το απόγευμα ξεκινά σταδιακά η πληρωμή της προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το ποσό που θα διατεθεί ως προκαταβολή στους δικαιούχους ανέρχεται σε 696.596.038,36 ευρώ, αφορά 539.609 αγρότες και συνιστά το 70% της βασικής ενίσχυσης. Παράλληλα, η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης καθώς και του «πρασινίσματος» αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα αντανακλαστικά του Υπουργείου σχετικά με την έγκαιρη καταβολή των άμεσων ενισχύσεων. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελούσε μόνιμο θέμα συζήτησης στις επιμέρους συναντήσεις μας. Ευχαριστώ τον Υπουργείο και το επιτελείο του για την
έμπρακτη υποστήριξη των αγροτών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν αντίξοες παραγωγικές συνθήκες εν μέσω και του κορωνοϊού».

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!