Δελτίο Τύπου
Της 4ης Ιουλίου 2022
Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για στήριξη των πληγέντων παραγωγών της περιοχής μας, οι οποίοι υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, θα ήθελε να ενημερώσει ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές από κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ειδικότερα, όπως είχε προαναγγείλει ο Βουλευτής ήδη από την περασμένη Πέμπτη 30/6/2022 μετά την εσπευσμένη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεωργίο Γεραπετρίτη, κλιμάκιο με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη επρόκειτο να επισκεφθεί τη Π.Ε. Καβάλας, και ειδικότερα τις πληγείσες περιοχές. Έτσι, σήμερα στις 8.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.

Στη σύσκεψη αυτή παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ.Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αφού πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων επί των προβλημάτων, το κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό ενημέρωσε τους πληγέντες ότι πολύ σύντομα η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει σειρά παρεμβάσεων στήριξης του αγροτικού κόσμου με την λήψη των καταλλήλων μέτρων, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Μετά τη συνάντηση, όλοι οι παριστάμενοι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση, διότι αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι η Κυβέρνησή μας εισακούει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας, βρίσκεται στο πλευρό τους και προβαίνει σε άμεσες ενέργειες. Θα υπάρξει σύντομα έμπρακτη στήριξη των πληγέντων καλλιεργητών μας. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Υπουργό Επικρατείας για τις ενέργειες του, καθώς και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και όλα τα στελέχη του κλιμακίου για το έμπρακτο ενδιαφέρον, τις προτάσεις και τις ενέργειές τους.».

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!