Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με τη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης, ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής προέβαινε σε συνεχείς παρεμβάσεις, μέχρι την οριστική επίλυσή του.
Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή (8/4/22) άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καταχώρηση των αιτήσεων μετάκλησης εργατών γης, με την κατά παρέκκλιση διαδικασία , δηλαδή για τρείς συν τρείς μήνες.
Τις λεπτομέρειες ορίζει η τροπολογία του Κώδικα Μετανάστευσης, όπως αναφέρεται στον Νόμο 4915, ΦΕΚ αριθμός 63 τεύχος Α / 24-3-22 στο άρθρο 94.
Για την είσοδο σας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορείτε να ακολουθείτε την εξής διαδικασία: portal.immigration.gov.gr/aitiseis-metaklisis-ergodoton με κωδικούς taxis.
Συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση και επισυνάπτετε ηλεκτρονικά:
1) Υπεύθυνη Δήλωση του εργοδότη που απαιτεί η νέα τροπολογία του νόμου 4915/22 και ορίζεται στο άρθρο 94 παρ 3 ( συνημμένο υπόδειγμα 1 ) και η οποία σκανάρεται και υποβάλλεται ηλεκτρονικά αφού πρώτα θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής , εκτός και αν γίνει απο το GOV.GR
2)Έντυπο ΕΛΓΑ 2021 και υπεύθυνη δήλωση (συνημμένο υπόδειγμα 2) πως δεν θα μεταβληθούν οι καλλιέργειες που θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ 22 , σκανάρονται και υποβάλλονται ηλεκτρονικά
3)Σας επισημαίνουμε ότι κατόπιν συμφωνίας με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν απαιτείται η υποβολή του εντύπου Ε9.Επειδή όμως υπάρχει το πεδίο όπου η ηλεκτρονική πλατφόρμα ζητά την υποβολή εντύπου Ε9 στο σημείο αυτό επισυνάπτετε και πάλι την υπεύθυνη δήλωση.
Επίσης, βάσει της ανωτέρω τροπολογίας για τη κατά παρέκκλιση μετάκληση εργατών γης (τρείς συν τρείς μήνες), ισχύει το παράβολο (2122) των 110 ευρώ το οποίο θα ισχύει μόνο για εφέτος και μόνο για τη συγκεκριμένη διαδικασία. Οι άλλου τύπου μετακλήσεις ήτοι για τις μέχρι εννέα μήνες ή για δώδεκα μήνες συμπεριλαμβάνουν παράβολο στα 100 ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη (2510-833310, 2510-246049, 6979299433)

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!