Στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής σχετικά για την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2022, τοποθετήθηκε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. Αρχικώς, απαντώντας στον κ. Χατζηδάκη, τον συνεχάρη καθώς για πρώτη φορά αναφέρθηκε, έστω και υποκριτικά, σε εργαζόμενους. Τόνισε ότι είναι προκλητικό ο Υπουργός Εργασίας, ο οποίος έχει οδηγηθεί μαζί με την κυρία Στρατινάκη στα πιο σκοτεινά μονοπάτια εργοδοτικής διαφθοράς και διαπλοκής, να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην ΑΥΓΗ, συμπληρώνοντας ότι ο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί να διατηρήσει τα οικονομικά του τακτοποιημένα, χωρίς να χρωστά ούτε ένα ευρώ, με σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων. Μάλιστα, αντέστρεψε το ερώτημα ζητώντας από κάποιον «υπερυπουργό» της κυβέρνησης να απαντήσει τι θα γίνει με το χρέος της ΝΔ, το οποίο έφτασε στα 362 εκ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, η κ. Ελευθεριάδου σημείωσε ότι στηρίζεται σε δύο, δόλια εσφαλμένες, παραδοχές: πρώτον, ότι η πανδημία έχει λήξει και δεύτερον ότι το κύμα των ανατιμήσεων και της ακρίβειας είναι παροδικό. «Εμείς οφείλουμε να σας υπενθυμίζουμε όσα βιώνει ο κόσμος εκεί έξω, όσα βιώνει ο μέσος πολίτης και όχι οι VIP, όσα βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι και όχι μόνο το 0,48% των ΑΦΜ των επιχειρήσεων, δηλαδή τα μέλη του ΣΕΒ, αλλά όσα βιώνει το 90% των πολιτών που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ή που οφείλει στις τράπεζες περισσότερα από όσα έχει ή που έχει ελάχιστα και όχι το 10% του πληθυσμού που έχει το 50% του πλούτου της Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στο πολύπαθο Δημόσιο σύστημα Υγείας, σημείωσε τη μείωση της χρηματοδότησης κατά 820 εκ. ευρώ, και τη στέρηση 360 εκ. ευρώ από τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, ενώ την ίδια ώρα ο σχεδιασμός για μόνιμες προσλήψεις είναι ελλιπέστατος, αν όχι ανύπαρκτος. Όπως τόνισε, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, «αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός από αυτό εδώ το Βήμα, ότι το να νοσηλεύεται κάποιος εκτός ΜΕΘ δεν είναι  επικίνδυνο σε σχέση με αυτόν που νοσηλεύεται εντός ΜΕΘ, ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Δεν ήταν ασχετοσύνη του κ. Μητσοτάκη. Ήταν ένα ψέμα».
Ολοκληρώνοντας, δήλωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης κρίνεται από τα αποτελέσματα, διερωτώμενη «Πόσους ακόμα νεκρούς θέλετε για να αποδεχθείτε ότι αποτύχατε; Πόσους ανέργους; Πόσες πτωχευμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Πόσες άστεγες οικογένειες;», χαρακτηρίζοντας το υπό ψήφιση σχέδιο ως προϋπολογισμό Ανασφάλειας, Αβεβαιότητας και Ανισότητας, προβλέποντας ότι θα είναι ο τελευταίος που θα ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γιατί ο λαός θα τους βάλει στο… off.

Η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Τάνια Ελευθεριάδου

0
0
X
+
error: Content is protected !!