Ήταν Σεπτέμβριος του 2015 όταν το Πανελλήνιο συγκλονιζόταν από την είδηση ότι Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου Γρηγόρης Βερβερίδης εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί άγρια το σκύλο του. 
Ο συγκεκριμένος κύριος παρά την ύπαρξη του βίντεο αρνήθηκε την πράξη του και μάλιστα προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα  και μηνύσεις σε 7 άτομα (ΕΔΩ) μεταξύ αυτών και εμού, στην προσπάθεια του τότε να φιμώσει οποιονδήποτε κάνει αναφορά στο βίντεο και στην υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και με μηνυτήρια αναφορά του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας εγκαλούσε τους:  Γιώργο Βερβερίδη συγγενή του που ήταν ο άνθρωπος που τράβηξε το video, την Λουντμίλα Βέκιου τότε προέδρου του φιλοζωικού σωματείου Καβάλας “Αίσωπος”, εμού Φραγκίσκου Σοφτά και άλλων 4 δημοσιογράφων γιατί μέσω των δημοσιευμάτων μας  προβάλαμε και καλύψαμε  την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του σκύλου από τον δημοτικό σύμβουλο του Παγγαίου και ζητούσε την ποινική μας  δίωξη και την τιμωρία.
Μεταξύ των κατηγοριών που μας απέδιδε ήταν διάφορες διατάξεις για κατ΄εξακολούθηση ανακοίνωση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, για χρήση πληροφοριών και υλικού που αποκτήθηκαν παράνομα, χρήση και διάδοση παράνομης βιντεοσκόπησης κλπ. Κατηγορίες κακουργηματικές που επέσυραν ποινές φυλάκισης ως 10 χρόνια και χρηματική ποινή 100.000€.

Μετά από 5 χρόνια (σχεδόν) και μετά από πολλές νομικές διαδικασίες, καταθέσεις, ταλαιπωρίες κλπ σήμερα μας κοινοποιήθηκε η απόφαση του υπ΄ αριθ. 16/2020 της 5 Φεβρουαρίου 2020 Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καβάλας,  βούλευμα το οποίο μας απαλλάσσει και τους 7 από όλες τις κατηγορίες και παύεται η δίωξη μας.

Ευχαριστούμε την δικαιοσύνη που αναγνώρισε ότι δεν κάναμε τίποτα άλλο από το καθήκον μας που ήταν να αναδείξουμε μια φρικτή πράξη.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο συγκεκριμένος δράστης της σκληρής κακοποίησης, στην δίκη του που έγινε μετά από πολλές αναβολές τον Φεβρουάριο του 2019 (ΕΔΩ)  το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε την ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 5.000€  καθώς και έξοδα 200€ . Η ποινή φυλάκισης έχει τρία χρόνια αναστολή. Ποινή που θεωρήθηκε τότε επιεικής. 

0
0
X
+
error: Content is protected !!