Διεθνές τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια στην Καβάλα

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν  ο Πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Τάσος Βυζικίδης εκπροσωπώντας την Ομάδα Μπάσκετ ΑΜΕΑ ΙΡΙΣ Καβάλας και ο Μάκης Κρεμμύδας Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ. μίλησαν για την υλοποίηση ενός στόχου πολλών προηγούμενων ετών, ενός  Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια. 

«Rebound Φιλίας»  στόχος είναι αυτό το διεθνές τουρνουά να μεγαλώσει και να πραγματοποιείται στην Καβάλα κάθε χρόνο.

Το Τουρνουά διεξάγεται από το Σάββατο 22 μέχρι την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα  Δήμογλου» με την συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Βουλγαρίας (Ομάδα Μπάσκετ σε αναπηρικό καρότσι), την Εθνική Ελλάδος, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η ΙΡΙΣ Καβάλας. Οι τέσσερις συνδιοργανωτές είναι: Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Ομοσπονδία Συλλόγων ΑΜΕΑ Καλαθοσφαίρισης, το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας και την Ομάδα ΑΜΕΑ Καλαθοσφαίρισης ΙΡΙΣ.

Σχετικά  ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α.  Καβάλας  Μάκης Κρεμμύδας επισήμανε: «Θεωρώ ότι είναι μία ιδιαίτερη εκδήλωση, με την οποία η Καβάλα ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται αυτό το τουρνουά που ήταν ένα όνειρο του Τάσου Βυζικίδη και των παιδιών της Ίριδας εδώ και πολλά χρόνια. Η ιδέα ήρθε και τελεσφόρησε μετά από κάποια χρόνια με την παρουσία του κ. Σωτηριάδη και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και της διοίκησής του εδώ στην Καβάλα. Η σύμπραξη του Κέντρου, της Ίριδας και του Νομαρχιακού Συλλόγου ήρθε να επιβεβαιώσει και να ενδυναμώσει την παρουσία του αναπηρικού τμήματος στην Καβάλα, το οποίο είναι αυτήν τη στιγμή και ισχυρό αλλά και προσδίδει μία ιδιαίτερη δυναμική στο χώρο. Και δείχνει ότι μόνο μέσω συνεργασιών μπορεί να επιτυγχάνεται η εξωστρέφεια των ατόμων με αναπηρία, που πρέπει να υπάρχει για να μπορούν να πετύχουν ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Ο αθλητισμός πάντα δίνει δυνατότητες και ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπάρχει ο Ίρις στην Καβάλα και μέσω αυτού δίνεται η ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που θα βοηθήσουν την εκδήλωση και προσκαλούμε τα σχολεία να έρθουν το πρωί της Δευτέρας για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τον τελικό. Κι ελπίζουμε να εδραιωθεί το τουρνουά. Θεωρώ είναι μια καλή αρχή και ευελπιστούμε για τα καλύτερα».

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
888 προβολές
X
+