Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι που ασχολούνται με τα κοινά αποδεικνύουν την πραγματική τους αξία σε διάφορα θέματα με πράξεις ή την ανυπαρξία τους με λόγια, υποσχέσεις & υπερβολές, συνήθως σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. που θα περάσουν το μήνυμα με πομπώδεις τίτλους που δυστυχώς ο μέσος πολίτης / δημότης θα το λάβει ως δεδομένο ή αλήθεια.
Πολιτικάντηδες πανταχόθεν το λατρεύουν και εκμεταλλεύονται τα Μ.Μ.Ε που στις σημερινές συγκυρίες (λίστα Πέτσα, Πλεύρη κλπ) είναι “πρόθυμα” να εξυπηρετήσουν καταστάσεις και πρόσωπα χωρίς πλέον να διεξάγουν ρεπορτάζ ή έρευνα αν ισχύουν αυτά που οι “πελάτες τους” τους δηλώνουν, και αυτοί το πασάρουν στους αναγνώστες τους ως αλήθεια ή γεγονός. Η λεγόμενη προπαγάνδα.

Κάποτε λέγαμε ότι ο τύπος ελέγχει την εξουσία, αλλά δυστυχώς στις μέρες μας, η εξουσία ελέγχει τα Μ.Μ.Ε. και τα Μ.Μ.Ε. έχουν καταντήσει φερέφωνο της εξουσίας.

Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν μόνο παγκοσμίως και στην χώρα μας γενικά, αλλά συμβαίνουν και στην μικρή γωνία του κόσμου μας τον Δήμο Παγγαίου.

Είναι πολύ εύκολο ο κάθε πολιτικάντης τις μέρες μας μετά από μια πατάτα να καλέσει προσφιλές του μέσον και να κάνει δηλώσεις για να κερδίσει τις εντυπώσεις και πάλι που θέλει.

Καλό παράδειγμα των ημερών οι αγώνες των Αγροτών, κτηνοτρόφων και η ανάγκη κάποιών να δείξουν ότι……. αλλά!!

Στις πρώτες κινητοποιήσεις των αγροτών / κτηνοτρόφων του Παγγαίου που ξεκίνησαν από την Νομαρχία Καβάλας (28/1), έκπληκτοι οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες/ κτηνοτρόφοι είδαν ανάμεσά τους και τον δήμαρχο Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδη ως συμπαραστάτη στον αγώνα τους, αλλά και ότι ήταν παρόν ακάλεστος και στην συνάντηση τους στη περιφέρεια, γεγονός που εξόργισε πολλούς αφού σε τοπικό επίπεδο στα προβλήματα τους η διοίκηση Αναστασιάδη δεν είναι μέρος της λύσης , αλλά μέρος του προβλήματος. Μάλιστα την επομένη των κινητοποιήσεων στη νομαρχία, υπήρξε και δελτίο τύπου της αντιπολίτευσης με τίτλο Ακάλεστος Δημοσιοσχετίστας αγροτών ο δήμαρχος Παγγαίου. ΕΔΩ

Στις 10 Φεβρουαρίου είχαμε την μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών & κτηνοτρόφων στην Κομοτηνή έξω από την περιφέρεια Α.Μ.Θ. με την παρουσία τρακτερ και διαδηλωτών από όλη την περιφέρεια της ΑΜΘ και του Παγγαίου.

Από την προηγούμενη μέρα 9 Φεβρουαρίου πολλοί δήμαρχοι και παράγοντες από όλη την περιφέρεια, πχ και ο δήμαρχος Καβάλας ΕΔΩ, είχαν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ταχθεί δίπλα και υπέρ του αγώνα των αγροτών & κτηνοτρόφων.

Σε αντίθεση με τον δικό μας δήμαρχο Φιλ. Αναστασιάδη, ο οποίος πάλι κατόπιν εορτής και όπως πάντα εκ του ασφαλούς λίγη ώρα μετά την κινητοποίηση στην Κομοτηνή δήλωνε:

Δηλώσεις που εξόργισαν μερίδα των αγροτών και κτηνοτρόφων αφού ο Φιλ. Αναστασιάδης κάνει λόγο ότι μέρος των αιτημάτων τους είναι δίκαια και όχι όλα.

Αποτέλεσμα την επομένη (11/2) για αναστροφή του κλίματος ο Φιλ. Αναστασιάδης να δώσει συνέντευξη (γεμάτη τρυφερότητα και θα – θα εκατομμυρίων για τους αγρότες) σε εφημερίδα της Καβάλας και να δηλώνει:

Αρωγός και συμπαραστάτης των αγροτών, στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Ο Φιλ. Αναστασιάδης όπως είναι γνωστό, είναι ένας κυβερνητικός δήμαρχος που ξεκάθαρα στηρίζει και στηρίζεται από το κυβερνητικό κατεστημένο και κατανοούμε την δύσκολη θέση που έχει βρεθεί λόγω των αθετήσεων των προηγούμενων προεκλογικών και όχι μόνον υποσχέσεων π.χ. Μακεδονικό, Γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου, έργων κλπ. Θέση η οποία και θα χειροτερεύει όσο η λαϊκή δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης μεγαλώνει. Και για τον λόγο αυτό, πρόσφατα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στον δήμο μας εκατομμύρια θα – θα που μεταφράζονται σε εκατομμύρια € και έργα. Παλιά μας τέχνη κόσκινο, συνταγής Μαυρογιαλούρου…..

Αλλά και όπως έχει πει και ο Αβραάμ Λίνκολν

“Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό”.

Υ.Γ. Δεν θα εκπλαγώ πάντως, αν δω τον Αναστασιάδη σύντομα και πάνω σε τρακτέρ, κατόπιν εντολών των συμβούλων του επικοινωνίας.

0
0
X
+
error: Content is protected !!