Δεν είναι ευφυές το να αυτοκατηγορείσαι !

Στο δημοτικό συμβούλιο Δεκεμβρίου ο Βασίλης Ξουλόγης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδη του είχε ζητήσει να “συμμαζέψει” την ειδική συνεργάτιδα του Δήμου και πρώην δημοτική σύμβουλο Ρίτσα Καραγιαννίδου απειλώντας στην αντίθετη περίπτωση για άλλα βήματα……. Ο Βασ. Ξουλόγης “παραπονέθηκε” στον Δήμαρχο για τον τρόπο που η Ρίτσα Καραγιαννίδου “καταγίνεται” εναντίον του αριστερά και δεξιά και στο F.B. Θυμίζουμε ότι η Ρίτσα Καραγιαννίδου είναι ένας από του 54 δημοτικούς συμβούλους που μετά την καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη βρέθηκαν κατηγορούμενοι γιατί όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος, η Ρ. Καραγιαννίδου παρότι ήταν στην αντιπολίτευση τον είχε στηρίξει όπως και οι άλλοι για τις προσλήψεις για τις ανάγκες του Δήμου και δυστυχώς για αυτήν και για πολλούς άλλους σήμερα βρίσκονται λόγω της στήριξης που του επέδειξαν στην θέση του κατηγορουμένου  με τα την αυτοκατηγορία Ξουλόγη που έφερε και τον ίδιο στην θέση του κατηγορούμενου.
Αλλά ας θυμηθούμε τι είχε πει ο Βασ. Ξουλόγης στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με την κα Καραγιαννίδου.

Σήμερα λάβαμε επιστολή, απάντηση από την πάντα καυστική κα Καραγιαννίδου και την δημοσιεύουμε.

Απάντηση προς τον κ. Ξουλόγη

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες,
Αφορμή της σημερινής ανοιχτής επιστολής, δημόσιας απάντησης, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη είναι τοποθέτηση του που με αφορά και έγινε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου τον Δεκέμβριο.
Τότε, ο κ. Ξουλόγης απευθυνόμενος «πολύ φιλικά» στο Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη του ζήτησε να με …συμμαζέψει (!!!!) γιατί ούσα ειδική συνεργάτης του Δημάρχου «δεν μπορώ (πάντα κατά την κρίση του) να καταφέρομαι στο facebook κι αλλού εναντίον του γιατί βρίσκομαι σε έμμισθη σχέση με το δήμο Παγγαίου και με πληρώνει και ο ίδιος, ως αρχηγός της αξιωματικής (!!!) αντιπολίτευσης».
Απαντώντας στον κ. Ξουλόγη στα δύο πρώτα ζητήματα που έθεσε δηλώνω ότι πράγματι, από την 1. 9. 2017 και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της πρόσληψης μου από τον αρμόδιο Επίτροπο κατέχω αμειβόμενη θέση Ειδικού Συμβούλου. Αυτό όμως, ενημερώνω τον κ. Ξουλόγη, δεν σημαίνει ότι παύω να έχω άποψη και δικαίωμα να την εκφράζω δημόσια. Κανένας και καμιά σύμβαση εργασίας δεν δικαιούται να μου απαγορεύει να εκφράζω την άποψη μου για το άτομο του και τον τρόπο που πολιτεύεται, πολύ περισσότερο όταν κάποιες από τις πράξεις του με θίγουν προσωπικά. Πρόκειται για σχέση εργασίας κι όχι δουλείας. Ο ελεύθερος χρόνος μου εξακολουθεί να μου ανήκει! Δυστυχώς δεν γνωρίζω ποια ακριβώς ανάρτηση ή σχόλιο μου «έθιξε» τον κ. Ξουλόγη, θα απαντούσα διεξοδικά. Θεωρώ όμως ότι αφορά την «ευφυή» καταγγελία που έκανε και έχει ως αποτέλεσμα μαζί με μας, τους υπόλοιπους που τον ευεργετήσαμε με την ψήφο μας να βρίσκεται κατηγορούμενος στο Δικαστήριο, γεγονός που εντυπωσίασε και την Εισαγγελέα που διατύπωσε την παρατήρηση της από την έδρα!!!!
Αναφέρθηκε όμως ο κ. Ξουλόγης και σε δικές μου θέσεις κι ενέργειες της περιόδου που ήμουν δημοτική σύμβουλος Παγγαίου. Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στην καταγγελία που κάναμε, ο επικεφαλής Χαράλαμπος Χρυσανίδης και οι σύμβουλοι της παράταξης Συνεργασία Ανάπτυξης, ο κ. Παράσχος Σιμούδης κι εγώ, για κάποιους από τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου. Θέλω να θυμίσω στον κ. Ξουλόγη ότι οι αρνητικές τοποθετήσεις σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και η καταγγελία δεν έγινε επειδή είχατε Ειδικούς Συμβούλους. Έγιναν γιατί θέλατε να προσλάβετε γυμναστή ως Ειδικό Σύμβουλο τεχνικών έργων!!! Έγιναν γιατί, παραθέτω το κομμάτι από την καταγγελία «με την υπ’ αριθμόν 5/17.5.2011 πράξη του ελεγκτικού συνεδρίου του Επιτρόπου Καβάλας δεν εγκρίθηκε η πληρωμή των ενταλμάτων, για κάποιους από τους ειδικούς συμβούλους του Δημάρχου, επειδή δεν είχαν τυπικά και κυρίως ουσιαστικά προσόντα). Οι ίδιοι σύμβουλοι, παρά την από το νόμο μετέπειτα μείωση του αριθμού αυτών, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται δίχως να γνωρίζουμε πως και από ποια «μυστικά» κονδύλια πληρώνονται»!!!
Θέλω επίσης να σημειώσω ότι το μικρό χρονικό διάστημα που κατέχω τη θέση ειδικής συμβούλους έγιναν 4 μελέτες που φέρουν την υπογραφή μου, ένα από τα έργα εκτελείται. Αλήθεια πόσες μελέτες έχουν γίνει από τους ειδικούς συμβούλους του κ. Ξουλόγη την εποχή που ήταν δήμαρχος Παγγαίου;
Καταλαβαίνω την πικρία του κ. Ξουλόγη αλλά …ας πρόσεχε! Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου κάποια ζητήματα που πρέπει να προσέξει πριν γίνει αρχηγός της «αξιωματικής αντιπολίτευσης». Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Παγγαίου δεν είναι ευφυές το να αυτοκατηγορείσαι! Έκανε λάθος επιλογή: Εάν θεωρεί ότι μας κορόιδεψε και υπερψηφήσαμε την πρόταση του, όταν εισηγήθηκε ότι είναι αναγκαία η πρόσληψη εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση εργασίας, θα μπορούσε αντί του Εισαγγελέα να αποταθεί στον πνευματικό του για εξομολόγηση!
Με εκτίμηση στο αναγνωστικό κοινό.
Ελευθερία Ν. Καραγιαννίδου,
Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Παγγαίου

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,838 προβολές
X
+