Οι δενδροφυτεύσεις είναι μια από τις πιο όμορφες, ωφέλιμες εθελοντικές δράσεις, ιδιαίτερα όταν γίνεται από νέους και παιδιά και βέβαια σε περιοχές που το πράσινο έχει έλλειψη.
Εδώ και δύο Σαββατοκύριακα γινόμαστε μάρτυρες (αφού η προβολή τους είναι μεγάλη), μιας σειράς δενδροφυτεύσεων στον Δήμο Παγγαίου, που διοργανώνονται μετά την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Κοινωφελούς επιχείρησης, των Τοπικών συμβουλίων, του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, των πολιτιστικών συλλόγων κλπ.
Δεν ξέρω κατά πόσον είναι σώφρων εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού, και κατά πόσο είναι σύννομο και αν συνάδει με τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό, αυτοί οι φορείς να διοργανώνουν συναθροίσεις μελών, μαθητών και απλού κόσμου για να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις. Αυτό ας το κρίνουν άλλοι.
Αλλά αυτό που εμείς μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι διοργανωτές έπρεπε τουλάχιστον να μεριμνήσουν και να διασφαλίσουν ότι αυτές οι εκδηλώσεις (δενδροφυτεύσεις) να γίνουν με πλήρη τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που ορίζει ο νόμος για την προστασία των συμμετεχόντων και της κοινωνίας εν γένει.
Δυστυχώς, παρόλο που στις περισσότερες εκδηλώσεις, τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που μας κατέκλισαν είδαμε ότι τα μέτρα σε γενικές γραμμές τηρήθηκαν, αλλά σε κάποιες όμως όχι, αποκορύφωμα η δενδροφύτευση των Αντιφιλίππων που οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν δείχνουν ότι αυτοί που έκαναν χρήση μασκών ήταν η εξαίρεση στην συγκεκριμένη δενδροφύτευση με την ανοχή των ανθρώπων του δήμου. Πάντως μπράβο στα μικρότερα παιδιά που όλα φορούσαν τις μάσκες τους και έβαλαν τα γυαλιά στους μεγαλύτερους. 

Η υπερπροβολή (όπως πάντα)

 Αυτή την εποχή που δεν υπάρχουν άλλες δράσεις για την προβολή αυτών που ζουν για αυτήν, αυτές οι δράσεις ήρθαν σαν βάλσαμο για  την προβολή τους, διάφοροι λάτρεις  άδραξαν την ευκαιρία και “συμμετείχαν” πολλαπλώς και βέβαια με την  συνοδεία φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ονόματα δεν αξίζει να αναφέρουμε τα γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι φτάσαμε στο σημείο να δούμε μεταξύ άλλων “ανερχόμενο” πολιτευτή της Ν.Δ. να κάνει δενδροφύτευση την προηγούμενη Κυριακή στη Τούζλα με κουστούμι και γραβάτα, και χθες στη Νέα Πέραμο πάλι ο ίδιος αυτή τη φορά με κουστούμι αλλά χωρίς γραβάτα…….

 

6
3
X
+
error: Content is protected !!