Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΟΕΒΕ Καβάλας Χατζηχρήστο Θεόδωρο και του μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από τα μέλη μας και ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις αυτών των οργάνων.

Αναφέρθηκαν στα εξής:

 • Στην έλλειψη οπόιασδήποτε τραπεζικής χρηματοδότησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρόλο που οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακαιφαλαιοποιηθεί επανελλημένως τα τελευταία χρόνια.
 • Στην χορήγηση εργατικής βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών στο ξενοδοχειακό κλάδο και σε αυτόν της εστίασης.
 • Στην δικαστική εξέλιξη του ζητήματος παρελθόντων οφειλών εμπόρων στο πρώην ΤΕΒΕ.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και ο τυχερός ήταν ο Σάλιαγκας Ευάγγελος στον οποίο ευχόμαστε υγεία και καλές δουλειές και κερδίζει τις εισφορές ενός χρόνου στο Σύλλογο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εγγραφή όλων των νέων μελών του έτους 2022.

Η Συνέλευση συνεχίστηκε με τον απολογισμό των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα μέλη για τις μελλοντικές δράσεις και επιπλέον έθεσαν τα δικά τους ζητήματα.

 1. Αποφασίστηκε να γίνει νέο αίτημα προς τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ για την δημιουργία ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ στην Νέα Πέραμο, το οποίο θα κατεβεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι η αρνητική απάντηση του Δήμου Παγγαίου στο προηγούμενο αίτημα μας δεν έλαβε υπόψιν την θετική γνώμη του Σωματείου των παραγωγών του Νομού Καβάλας παρά μόνο την αρνητική γνώμη των εμπόρων και αυτή μόνο όσο αφορούσε την ημέρα τέλεσης της Λαικής Αγοράς.
 2. Θα συνεχίσουμε να αποστέλουμε πρόσκληση στα σχολεία της Βορείου Ελλάδος με σκοπό να πραγματοποιούν την ημερήσια εκπαιδευτική σχολική εκδρομή την Άνοιξη στον τόπο μας
 3. Μας προτάθηκε και θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε με  τις εταιρείες κρουαζιέρας που προεγγίζουν το λιμάνι της Καβάλας  ώστε αυτές να εντάξουν την Νέα Πέραμο για την έξοδο των τουριστών από το πλοίο.
 4. Συζητήθηκε  η έλλειψη συντονισμού εκ μέρους του Δήμου Παγγαίου όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδήλώσεις που οργανώνουν οι διάφοροι σύλλογοι και ειδικά αυτών που είναι εκτός θερινής περιόδου(Χριστούγεννα –Απόκριες κλπ).Η Συνέλευση απόφασισε ότι ο Σύλλογος  δεν θα συμμετάσχει ξανά σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις οι οποίες δεν συνοδευονται από επαρκή φωτισμό και στολισμό όπως έγινε φέτος .Προτείνουμε επίσης στο Δήμο Παγγαίου να παύσει την καθιερωμένη   μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού η οποία γίνεται μέσα στον Αύγουστο και  δεν προσφέρει κάτι σε επισκεψημότητα στην περιοχή και επιπλέον η μεγάλη δαπάνη που γίνεται να επιμεριστεί σε μικρότερες και με μικρότερο κόστος  πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός θερινής περιόδου.
 5. Μας ζητήθηκε να συναντηθούμε με την υπηρεσία καθαριότητας και τον εργολάβο αποκομιδής των απορριμάτων τους θερινούς μηνες ώστε να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι.
 6. Συζητήθηκε το στάσιμο εμπόριο και οι θέσεις που ανοίγει ο Δήμος Παγγαίου σε παραγωγούς και εμπόρους .Στα πεύκα όπου τον χειμώνα οι παραγωγοί και έμποροι δεν βρίσκονται στο χώρο, να φροντίζουν να μένει ο χώρος περιποιημένος και καθαρός αφού είναι η είσοδος μας.Οι δε  θέσεις  στον πεζόδρομο να μείνουν ως έχουν και να μην δοθούν άλλες.Οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα δημιουργείται με το στάσιμο εμπόριο αρμόδιοι είναι οι αρχές και ο Δήμος Παγγαίου.
 7. Τα μέλη ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν επίσημα αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ανάπλασης  σε βασικούς κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Ν.Περάμου(Μεγ.Αλεξάνδρου,Αγίου Νικολάου) ,στον παραλιακό δρόμο μετα το«Γεφυράκι» και για ασφαλτοστρώσεις πεζοδρομήσεις στην περιοχή «ΚΟΡΕΛΚΟ» όπως και σε άλλες περιοχές όπου νεόδμητες  κατοικίες παραμένουν χωρίς  βασικά έργα υποδομής.Επίσης  μέλη μας κτηματομεσίτες και εργολάβοι ζήτησαν  επίσιμη απάντηση για τον νέο πολεοδομικό σχεδιασμό στη Νέα Πέραμο.
 8. Οι κοινόχρηστοι χώροι στα πεύκα και στη παραλία κάτω από το  Φραγκόκοτα να γίνουν κανονικοί χώροι στάθμευσης με σήμανση , διαγράμμιση και επαρκή φωτισμό πράγμα που ζητήσαμε και πέρυσι πριν την θερινή περίοδο αλλά δεν έγινε.  
 9. Σε  σχέση με την ακτοπλοική γραμμή Ν.Περάμου –Θάσου θα αιτηθούμε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας να νομοθετήσει ώστε να δωθούν κίνητρα σε ενδιαφερόμενη ακτοπλοική εταιρεία ώστε να λειτουργήσει και πάλι αφού ενδιαφέρον υπάρχει.

 

Όλα τα παρόντα μέλη ενέκριναν ομόφωνα τους παραπάνω απολογισμούς και σχεδιασμούς .

Η βραδυά ολοκληρώθηκε σε φιλικό κλίμα και ελπίζουμε σε περαιτέρω ενίσχυση του Συλλόγου μας.

 

Ευχαριστούμε

Εκ του Δ.Σ. 

0
0
X
+
error: Content is protected !!