Η υγειονομική κρίση που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη αποδεδειγμένα συνδέεται με την κλιματική κρίση και την πίεση που δέχεται η βιοποικιλότητα, αποδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής. Η λήψη μέτρων για την προστασία του αλλά και για την αποκατάσταση του, στις περιπτώσεις που αυτό έχει επιβαρυνθεί, αποτελεί προτεραιότητα για μας. Είναι καιρός να αναλογιστούμε τους λόγους για τους οποίους οφείλουμε πρωτίστως να αγωνιστούμε, δηλαδή τη ζωή και το φυσικό περιβάλλον έναντι της μεγιστοποίησης του κέρδους.
Την εποχή της κλιματικής κρίσης, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για το περιβάλλον η ψήφιση από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του νόμου ενάντια στο περιβάλλον και υπέρ των όποιων συμφερόντων μικρών ή μεγάλων.
Ειδικά για την περιοχή μας, είναι σημαντικό να υπάρξει έλεγχος της ρύπανσης στην ανατολική πλευρά της πόλης της Καβάλας και να δημιουργηθεί ένα σχέδιο απορρύπανσης της περιοχής. Οφείλουμε να θωρακίσουμε τις περιοχές μας από εκτεταμένες εξορύξεις, οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να αλλοιώσουν το φυσικό περιβάλλον και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής προϋποθέτει τη δυνατότητα ύπαρξης και πρόσβασης σε βασικά αγαθά απαραίτητα για την ύπαρξη τους, όπως είναι για παράδειγμα το νερό που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.
Το περιβάλλον δεν έχει ανάγκη από διακηρύξεις ευαισθησίας κάθε 5 Ιουνίου αλλά από γνώση, σχέδιο, συμμετοχή και κυρίως δράση από όλους μας.

Καβάλα,05/06/2020
Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!