ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΠ

Υπάρχει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή της όδευσης με μια νέα χάραξη έξω από την πεδιάδα των Φιλίππων. Τα τοπικά κινήματα με εκφραστή τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας ξεκίνησαν εδώ και χρόνια την προσπάθεια της διάσωσης της γης τους σε μια πεδιάδα που είναι η πιο γόνιμη της Ελλάδας και με νόμο χαρακτηρισμένη ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Αυτή η γη που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να αλλάξει χρήση.

Κι όμως αυτά τα κινήματα που προσπάθησαν να προστατεύσουν αυτό το δημόσιο συμφέρον χτυπήθηκαν με συλλήψεις και ψεύτικες κατηγορίες και με διάφορες μεθόδους κατατρομοκράτησής τους από τον κατασκευαστή του έργου της μεταφοράς τράνζιτ φυσικού αερίου TAP AG. Ο ΤΑΡ ενεργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης και του κράτους κατ’ επέκταση για το πώς θα επιβάλλει την στρατηγική της εγκατάστασης του αγωγού αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες, καταστρέφοντας και υποβαθμίζοντας με αλλαγή χρήσης τα τενάγη Φιλίππων.

Μέσα από την αντίσταση των συμπολιτών μας απέναντι στην καταστροφή της πεδιάδας των Φιλίππων, γεννήθηκαν νέες μορφές αγωνιστών.  Αυτοί οι  οκτώ, κάτοικοι στην πλειονότητά τους και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που παλεύουν για την αλλαγή όδευσης του αγωγού πρόκειται να δικαστούν στις 12 Ιουλίου 2018.

Πρέπει όλοι/ες μας να βρεθούμε συμπαραστεκόμενοι στο πλευρό τους και να καταγγείλουμε την πολιτική που αντιμετωπίζει με βία και τρομοκρατία όσους αγωνίζονται.

Αίτημά μας η αθώωσή τους και η αλλαγή όδευσης του αγωγού.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

 

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

        

         ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ Ν.                                                                                                        ΛΙΤΣΑΣ Κ.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
730 προβολές
X
+