Δελτίο τύπου

Ο π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, στα πλαίσια της προσωπικής του προσπάθειας στήριξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, επισκέφθηκε τον Γεν. Διευθυντή Κτηνοτροφίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλεξανδρόπουλο προκείμενου να τον ενημερώσει για τις συνέπειες της παρελθούσας κακοκαιρίας στους κτηνοτρόφους της Π.Ε.Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, διαβίβασε το αίτημα τους περί οικονομικής ενίσχυσής των όσον αφορά την αγορά ζωοτροφών, καθώς τα ζώα παραμένουν έγκλειστα.

Ο Γεν. Διευθυντής απάντησε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (ΔΑΟΚ), η οποία στη συνέχεια θα πρέπει να ενημερώσει επακριβώς το Υπουργείο σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, προκειμένου να καταστήσει ενήμερους τους αρμόδιους για τον θάνατο πολλών νεογέννητων ζώων εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Όπως τον πληροφόρησαν, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ αναφέρει ότι για τη καταβολή σχετικής αποζημίωσης θα πρέπει να έχει αποβιώσει το 20% του κοπαδιού.

Λόγω των ως άνω απαντήσεων, οι προσπάθειες του π. Βουλευτή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

π.Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,303 προβολές
X
+