Δελτίο τύπου 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης Πρόγραμμα Erasmus+

ΘΕΜΑ: 1η διακρατική συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ δράση ΚΑ2.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η διακρατική συνάντηση εργασίας του έργου με τίτλο «Ready, Steady, Go!», στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ δράση ΚΑ2/ καινοτομία στην εκπαίδευση – ανταλλαγή καλών πρακτικών, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας ως εταίρος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Οκτωβρίου 2018 στο Jablunkov της Τσεχίας. Οι εκπαιδευτικοί Σαμιώτη Βιολέτα ΠΕ83 και Μελίδης Γρηγόριος ΠΕ83, επισπεύτηκαν τη σχολική μονάδα SOŠ a SOU podnikání a služeb στο Jablunkov, όπου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των άλλων τριών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία.
Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν ο Κος Roman Szotkowski διευθυντής του σχολείου και η Κα Eva Jaraczova συντονίστρια του προγράμματος. Παρουσιάστηκε το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος και ορίστηκαν οι υποχρεώσεις κάθε συνεργαζόμενου μέλους. Τις απογευματινές ώρες πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο E-Motion Park, της μεγαλύτερης κλειστής πίστας ηλεκτροκίνητων καρτ της Ευρώπης στην Οστράβα , όπου έγινε παρουσίαση ενός πρότυπου μοντέλου μονοθέσιου ηλεκτροκίνητου, όμοιο του οποίου καλούμαστε να κατασκευάσουμε στη διάρκεια του προγράμματος.
Στις 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σχολείο της Πολωνίας όπου όλα τα μέλη ξεναγήθηκαν στα εργαστήρια της σχολικής μονάδας. Οι εργασίες έκλεισαν με την παρουσίαση ενός μουσικού δρώμενου το οποίο είχαν ετοιμάσει οι μαθητές της Πολωνίας προς τιμή όλων .
Από 17 έως 23 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διακρατική συνάντηση στη Ρουμανία, στην οποία θα συμμετέχουν και 6 μαθητές από κάθε χώρα.

Περισσότερα για την πορεία του προγράμματος σε μελλοντική ανακοίνωση.

Ο Διευθυντής
Χρυσόπουλος Μάριος

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,181 προβολές
X
+